0

Cele mai celebre filme cu Vampiri

O categorie de filme care nu s-a demodat niciodata si nici nu cred ca se va demoda, sunt cele cu vampiri si varcolaci. In ultimii ani au fost chiar si cateva seriale cu vampiri care s-au aflat ani la randul in topul preferintelor consumatorilor. Desi subiectul cu Dracula a fost exploatat la maxim, inca sunt resurse cat si cererei pentru astfel de filme.

1. Interviu cu un vampir (1994)
Unul din cele mai bune filme cu vamiri din toate timpurile. Wesley Snipes este exceptional in rolul super-eroului Blade, cel mai faimos vanator de vampiri al timpurilor moderne. Inainte sa-l aduca pe lume pe Blade, mama lui a fost muscata mortal de un vampir, devenind astfel imun la atacurile fatale ale acestor creaturi macabre si nemuritoare ale noptii. Blade creste si va deveni cel mai de temut dusman al urmasilor lui Dracula pe care ii haituieste peste tot chiar si in gaura de sarpe, in cavoul de castel si in toaletele cluburilor de noapte. Dupa 30 de ani, cand afla durul adevar despre moartea mamei sale, furia sa devine incontrolabila. Transformat intr-o creatura hibrid, jumatate om, jumatate vampir, el este insotit in lupta sa impotriva strigoilor insetati de sange de Hannibal King, un detectiv specializat in gasirea vampirilor si de Frank Drake, un descendent pe linia celebrului Dracula care si-a tradat maestrul. Daca, de obicei, vampirii sunt personaje monstruoase, care-si fac veacul in cimitire sau catacombe, in Blade actiunea se desfasoara intr-o mare metropola moderna, vampirii fiind indivizi infiltrati in toate nivelurile societatii. In paralel, sunt organizati intr-o societate aproape aristocratica, in care statutul politic si social sunt stabilite pe principii de casta. Blade si partenerii sai se confrunta cu bautorii de sange in baruri, in periferiile metropolei sau chiar in inima ei.

2. Dracula
S-au facut zeci de ecranizari dupa romanul lui Bram Stocker, dar cea in regia lui Francis Ford Coppola, este una dintre cele mai reusite, in mare parte si datorita minunatei distributii ce ii au in prim plan pe Gary Oldman, Winona Ryder si inegalabilul Anthony Hopkins.

3. Let the right one in
Unul dintre cele mai bune filme horror europene vine tocmai din Suedia si reuseste sa ne faca partasi la prietenia dintre un baietel si o fetita vampir. O poveste neobisnuita si trista despre prietenie si supravietuire care a avut parte si de un remake american. Se pare ca vom avea parte si de un serial dupa acest film in viitorul apropiat.

4. Twilight
Seria filmelor Twilight a tinut cu sufletul la gura toti adolescentii din intreaga lume. Nu vorbim doar de succesul avut pe un continent anume ci peste tot in lume aceasta serie a facut un adevarat spectacol. Unii zic ca anume filme din serie sunt reusite si altele nu, dar eu vreau sa zic ca ltoate au fost faine si nu am ratat niciunul. Sa nu fiu inteles gresit, nu vorbim de o capodopera, dar daca este sa ne luam dupa incasari, clar Twilight e imposibil sa nu il iei in calcul cand vine vorba de filmele cu vampiri. Cele trei ecranizari ale celebrei serii TWILIGHT ne prezinta o poveste de iubire intre o pamanteanca si un vampir care a emotionat mii de adolescenti de pe tot globul. Viata unei adolescente pe nume Bella ia o turnura diferita din momentul in care se muta in oraselul Forks-Washington, pentru a locui alaturi de tatal ei. Initial totul i se pare deprimant, pentru ca trebuie sa se acomodeze cu noua locuinta si cu noii colegi de scoala de provincie, insa la scurt timp il intalneste pe misteriosul si seducatorul Edward Cullen. Acesta se indragosteste de ea, insa are un mare secret de ascuns, care le pune in pericol relatia – el si familia lui sunt vampiri, care au renuntat totusi la vanatul oamenilor.

lista ar mai putea continua dar eu zic ca e un inceput bun pentru a prinde gustul filmelor cu vampiri sau cu varcolaci, gasiti mai multe exemple de astfel de filme extrem de reusite pe siteul celor de la Topist si aveti grija la ce ora va uitati la aceste filme pentru ca exista posibilitatea sa nu puteti dormi o noapte intreaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *