0

Cele mai scumpe diamante din lume

Deținerea unei bucăți mari de piatra pretioasa oferă un anumit sentiment de mândrie unor persoane. Cu cât este mai mare prețul, cu atât mai prețios și mai valoros devine. Femeile se străduiesc să dețină cel puțin una dintre cele mai prețioase și mai apreciate pietre ale lumii, diamante. Există acele piese care se disting cu adevărat de restul datorită rarității și caracteristicilor unice al diamantului. Iată cateva din cele mai scumpe 5 bijuterii de diamante din lume care au fost purtate de femei.

  1. Inel cu diamant albastru Chopard

Valorificată ca una dintre cele mai rare și una dintre cele mai frumoase bijuterii de diamante din lume, diamantul albastru al lui Chopard este o piesă foarte prestigioasă datorită exclusivității sale. Caracteristica cea mai uimitoare este diamantul albastru în formă de oval care cântărește 9 karate. Acesta este așezat în aur alb de 18 karate și înconjurat de diamante triunghiulare clare. Costul lui? 16,26 milioane de dolari.

  1. Inima Oceanului

Probabil cel mai recunoscut pe listă, Inima Oceanului a devenit și mai cunoscută în filmul Titanic. Colierul iconic a fost realizat de celebrul bijutier Harry Winston. Diamantul albastru însuși cântărește 15 karate și are prețul la 20 de milioane de dolari. Cu valoarea și faima cinematografică, se va vinde cu 3,5 milioane de dolari.

  1. Rozul perfect

Acest diamant roz  de 14,23 karate este, de departe, unul dintre cele mai magnifice diamante din lume datorită culorii, tăieturilor și clarității de înaltă calitate. Ceea ce il face și mai special este că face parte din 10% din diamante roz care cântăresc peste 20 de karate. De-a lungul istoriei, au existat doar un total de 18 diamante cunoscute, care au fost evaluate la 10 karate sau mai mult. Pe lângă acestea, sunt două diamante albe, incolore, cu greutate de 1.73 și 1.67 karate, împreună cu un inel precum

inelul de aur alb cu diamant Timotei de 18 karate. Valorificat la 23,2 milioane de dolari, să-i spunem “perfect” se potrivește cu siguranță acestei piese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *