0

Cheia unui somn linistit – o saltea corespunzatoare

Un somn llinistit si odihnitor este direct proportional cu o calitate ridicata a vietii. Desi in zilele noastre avem la dispozitie foarte multa tehnologie si diversa, oboseala de peste zi trebuie contracarata prin odihna corespunzatoare.

Astfel este foarte important cum iti alegi locul de dormit, unde il amplasez si mai ales la ce materiale apelezi pentru acesta.

Pana in anii 2000, nu existau saltele atat de diversificate si atat de avansate ca si concept. Poate iti aduci aminte cum bunicii nostri dormeau pe saltele din paie, pe paturi realizate din perne, coverturi suprapuse, etc. Astfel, in timp, specialistii si-au orientat cercetarile catre realizarea unei saltele perfecte si universale, ideale atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, contribuind nu doar la un somn linistitor si la cresterea calitatii vietii, ci si la cresterea productivitatii si a reducerii incidentei problemelor musculare si a durerilor/afectiunilor de spate.

Cum alegi o saltea corespunzatoare

Alegerea unei saltele de calitate este astazi floare la ureche daca ai in vedere anumite aspecte.

In primul rand salteaua poate fi astazi aleasa in functie de varsta, astfel ca exista saltele diferite atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Totodata sistemul saltelelor este unul destul de complex, avand la dispozitie in acelasi timp saltele pentru o greutate optima sau scazuta, cat si saltele adecvate pentru persoanele supraponderale.

Salteaua potrivita nu se alege dupa pret niciodata. Cel mai important este furnizorul, cat si producatorul. Astfel, un producator serios se axeaza de-a lungul procesului de productie in respectarea unor parametri legali care sa le permita atestarea si/sau certificarea produsului final. Astfel, o saltea ce beneficiaza de o astfel de certificare si de un certificat de garantie, iti atesta exclusiv calitatea superioara a acesteia.

Saltelele sunt facute din diferite materiale si tesaturi care, de regula, trebuie sa fie suficient de moi si flexibile, astfel incat sa asigure o pozitie confortabila in timpul somnului.

Trebuie sa tii cont in acelasi timp si de nevoile tale personale, cat si de cerintele corpului tau. De exemplu, daca suferi de probleme ale coloanei, indicat este fie sa vorbesti cu un specialist medical, fie cu un vanzator de saltele extrem de bine instruit care iti poate recomanda o saltea adecvata, mai tare sau mai moale.

Desi ne-am invatat tot mai mult sa cautam pe internet si sa ne informam, fie sa cerem parerea prietenilor ce tocmai si-au renovat/amenajat casa, trebuie sa stii si sa tii cont de faptul ca fiecare corp este complet diferit. Astfel, ce I se potriveste celui mai bun prieten s-ar putea sa nu ti se potriveasca tie, motiv pentru care cea mai buna alegere o poti lua la fata locului, vizitand un showroom unde ti se pun la dispozitie zeci de modele pe care le poti testa.

Tine cont si de masuratorile de care ai nevoie caci acest lucru poate fi extrem de important din punct de vedere estetic. De asemenea, in alegerea ramei potrivite si a saltelei, nu de putine ori a fost necesar sa se tina cont si de caracteristicile corporale ale individului. Tine cont atat de inaltime cat si de greutate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *