0

Copiii iubesc realitatea virtuala

Am fost copil in anii ‘80-’90. Singurele distractii, in afara de jucarii, erau jocurile din fata blocului: “Tara, tara, vrem ostasi”, “Ratele si vanatorii”, “V-ati ascunselea” si multe altele. Nu vedeam nici macar prea multe desene animate la TV, in afara de “Mihaela” sau “Gala desenului animat”. Cei care au apucat sa fie Pionieri si Soimi ai Patriei, stiu despre ce vorbesc.

Anii au trecut si copiii de atunci sunt acum parinti. Nici mie nu imi vine sa cred, atunci cand inchid ochii, imi aduc aminte de anii copilariei si apoi ii deschid si vad in fata mea un baiat care trece deja in clasa a V-a si care este fiul meu. As fi ipocrita sa nu recunosc ca, adesea, sunt coplesita de provocarile carora trebuie sa le fac fata. Cred ca viata era mult mai simpla atunci cand eu eram copil. Desi erau lispuri si atunci, pretentiile societatii nu erau atat de mari. Iar cand vine vorba de fiul meu, ma uit la pretentiile care cresc din momentul in care incepe scoala. Haine la moda, tablete, calculatoare si jucarii ultimul ragnet. Nu pentru ca suntem snobi, dar cand in jurul tau sunt copii care au totul, te simti, uneori, dator sa ii iei si tu celui mic macar o parte din aceste lucruri pentru a nu il face sa se simta inferior. Asa am facut eu si sotul meu cu fiul nsotru. Am incercat, in schimb, in afara de a-i cumpara gadget-uri scumpe, sa il incurajam in pasiunea pentru tehnologie cu scopul de a face ceva pe viitor din acest lucru.

Am mers cu el la diverse expozitii, atat din tara cat si din straintate, urmarim impreuna filme SF, citim reviste de specialitate. Pot sa spun ca trucul a functionat de minune. Asa ca, acum iubeste gadget-urile si tot ce este legat de tehnologie de ultima generatie. Dar, printre preferatele lui, sunt dispozitivele legate de realitatea virtuala. Asa ca, nu va puteti inchipui ce fericit a fost cand a aflat ca in Bucuresti exista cea mai mare sala dedicata realitatii virtuale, din Romania. Este vorba despre Univrse, unul dintre cele mai apreciate locuri distractie Bucuresti.
La aceasta sala se pot gasi si experimenta cele mai performante gadget-uri legate de realitatea virtuala. VR inseamna Virtual Reality sau realitate virtuala. Desi multa lume o confunda cu 3D-ul, trebuie specificat din start ca nu este acelasi lucru. Asta a fost primul lucru pe care mi l-a subliniat fiul meu atunci cand am facut gresala de a le incurca. Aici poti experimenta ochelarii de tip HTC Vive cu ajutorul carora te vei afla in mijlocul unui univers virtual.
O alta oferta inedita Univrse sunt platformele KatWalk, singurele de acest gen din Romania. Acestea iti permit sa te deplasezi in timp real cu ajutorul ochelarilor KatWalk si ai spatiu nelimitat de miscare. Aici venim in fiecare weekend, mai ales pentru ca au si loc de joaca copii. Pentru o distractie pe cinste alaturi de copii sau prieteni, incercati realitatea virtuala de la Univrse.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *