0

Cu si despre bani sau mai bine zis despre lipsa lor

Cu totii avem momente mai dificile in viata in care lucrurile nu functioneaza tot timpul cum trebuie si oricat am vrea sa negam asta, trebuie sa recunoastem ca un mic ajutor ar face viata mai frumoasa. Sunt momente in care toti prietenii pleaca in vacante si doar unul ramane acasa sau acele momente in care in grupul de prieteni unul face o nunta si ne prinde complet nepregatiti din punct de vedere financiar.

Unii sunt mai fixisti de fel si nu vor sa se imprumute, altii sunt mai chibzuiti si reusesc sa faca fata cheltuielilor, dar cand simti ca nu mai stii cum sa scoti capul la suprafta macar pentru o gura de aer, ar tebui sa o ganditi la rece si sa apelati la prietenii apropiati, la familie sau eventual la acele credite pentru nevoi persoanle.

Nu este o rusine sa cereti ajutorul, poate aici este si greseala cea mai mare ca rusinea de a accepta ideea ca nu mai sunt bani te poate duce in depresii iar deciziile luate la suferinta de cele mai multe ori au niste consecinte aiurea. Faza este ca atunci cand apar chestiile neprevazute ne stresam sa le rezolvam cat mai repede, iar vacantele cele mai faine apar intr-un mod spontan si nu tot timpul suntem pregatiti pentru ele.

Imprumutatul banilor nu ar trebui sa devina o obisnuinta dar uneori e bine sa cerem ajutorul. Dincolo de imprumuturile de la banca, in ultimii ani au aparut tot felul de IFN-uri care ofera imprumuturi pe termen scurt si marea majoritate dintre ele sunt chiar foarte ok mai ales atunci cand arde foarte tare, firmele ce ofera credite nebancare rapide pot fi utile dar dupa cum am mai spus ar fi recomandabil ca treaba asta sa nu devina o obisnuinta pentru ca atunci intervine lipsa educatiei financiare.

Ar fi fain ca si in Romania sa existe cursuri optionale sau chiar si obligatorii de educatie financiara, in care oamenii sa inteleaga de ce este bine sa economisesti bani, ce sa faci cu banii stransi sau in ce sa-i investesti. Lucrurile astea se intampla in mai toate statele dezvoltate si oamenii inca din copilarie stiu cum stau lucrurile si cum sa-si stabileasca scopuri pe termen scurt, mediu si lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *