0

Care este durata de viaţă a unui calculator refurbished?

durata-de-viata-calculator

În momentul în care cumperi un calculator nou te aştepţi ca durata sa de viaţă să fie undeva la 3-5 ani mai ales dacă e de la un brand de top. Durata de viaţă a calculatorului nou se va prelungi cu cel puţin doi-patru ani dacă dispozitivul e bine întreţinut şi dacă are şi verificări periodice în service.

Cât de rezistent este un calculator refurbished?

Dar cum ştim care e ciclul de viaţă, durata de viaţă pentru un computer? Totul depinde de ce se află în interiorul său, de hardware şi de cât de rezistente sunt piesele componente. Durata de viaţă depinde de model, de vârsta computerului când e cumpărat, de condiţia în care se află când ajunge la clienţi şi de cum este folosit, cât de îngrijit este.

La calculatoarele refurbished durata de viaţă poate fi mai mare decât cea întâlnită la calculatoarele noi, de la doi sau trei ani la cinci ani cel puţin. Dar depinde foarte mult de cum e utilizat şi de ce faci cu el cât în tot acest timp. Cât timp există mentenanţa permanentă şi nu suprasoliciţi dispozitivul un calculator refurbished va avea un ciclu de viaţă maxim garantat de producători. Este extrem de important, dacă ții la longevitatea sistemului tău, să alegi un workstation puternic și stabil dacă îl vei solicita zilnic cu taskuri grele. O astfel de soluție pentru profesioniști este Dell Precision T7910, mult superior unui calculator obișnuit supus aceluiași stres tehnic.

Ciclul de viaţă pentru un calculator refurbished depinde şi de modul în care a fost realizat procesul de refurbishing, dacă a fost făcut la producătorul original sau într-un service de la o companie terţă, fără piese originale. Mai e importantă şi vârsta calculatorului înainte de procesul de refurbishing, recondiţionare. Dacă ai avut deja doi ani de utilizare sau câteva luni bune înainte de refurbishing te aştepţi la cel mult doi ani de folosire că dispozitiv refurbished.

Care sunt detaliile care influențează durata de viață?

Deşi calculatorul refurbished e reparat, curăţat, upgradat şi retestat înainte de ambalare se produc schimbări în interior, se adăugă piese care nu sunt poate precum cele originale şi durata de viaţă are de suferit. Aşadar, doi sau trei ani în medie ar fi ciclul de viaţă aşteptat pentru un calculator refurbished, ajungându-se la cinci ani sau mai mult dacă am avut calculator nou şi am avut şi un proces de refurbishing ca la carte, făcut direct de producătorul calculatorului.

Nu trebuie să avem însă aşteptări foarte mari, este totuşi un calculator refurbished. Cel mai important lucru de reţinut legat de durata de viaţă pentru orice produs IT refurbished este următorul: cu cât firma care a realizat procesul de refurbishing este mai serioasă şi foloseşte tehnologii, piese noi, cu atât putem să ne aşteptăm la un ciclu de viaţă mai lung.

Cu toate acestea, unele calculatoare refurbished pot fi mult mai eficiente decât unele noi. Diferența este făcută de modul în care au fost reparate aceste computere, dar și de modelul ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *