1

Cum îți alegi produsele cosmetice

Deși nu pare ceva foarte complicat, alegerea produselor cosmetice nu este una care trebuie să se facă la întâmplare, cel mult mirosind aroma unui săpun, șampon sau gel de duș. De fapt, pentru că este vorba despre produse care sunt folosite pentru îngrijirea corporală, majoritatea dintre noi avem așteptări destul de mari de la ele. Ne dorim produse cosmetice la preturi mici, dar în același timp vrem și calitate. O soluție ar putea să profiți de Black Friday la cosmetice, sau de unele oferte speciale la mărci de renume. Sau, și mai bine, îți alegi produsele cosmetice ca un profesionist, ținând cont de unele criterii, și vei descoperi cu surprindere că nu este obligatoriu să coste enorm pentru a fi de bună calitate. Dar, hai să vedem care sunt criteriile după care să îți faci alegerea.

Stabilește-ți exact nevoile

Fă-ți un fel de listă cu ceea ce ai nevoie, și ce așteptări ai de la fiecare produs în parte. În acest fel, nu vei mai cumpăra la întâmplare o mulțime de produse care fiecare suplinesc o anumită nevoie, ci vei alege mult mai conștient unul dintre ele, care le îndeplinește pe cele mai multe. Bani economiți, dar și un produs de o bună calitate cumpărat. Perfect! Să trecem mai departe!

Folosește game de produse

Dacă adori un produs de la o anumită marcă, atunci poate că ar fi bine să folosești game de produse. Explicația este simplă: aceste produse au fost concepute astfel încât să se completeze bine unul pe celălalt. Astfel, dacă adori șamponul de la firma X, atunci și balsamul sau masca de păr trebuie tot de acolo. În acest fel, efectele pozitive vor fi mult mai ușor de observat pentru că sunt mult mai rapide.

Nu există cosmetice rele, ci doar nepotrivite

Este o regulă de bază pe care o știu toți cei care lucrează în acest domeniu. Nu putem vorbi despre produse cosmetice rele, ci doar unele care au fost alese în mod greșit, și nu se potrivesc cu tipul tău de ten sau de păr. Prin urmare, învață să te cunoști foarte bine, vezi care sunt ingredientele care îți fac bine, și apoi caută produsele cosmetice care le conțin. Este mult mai simplu așa și, în plus, nici nu cheltuiești sume mari de bani pe produse pe care le folosești doar o dată și gata, renunți la ele.

Atenție la produsele contrafăcute!

Din păcate, există și cazuri – și nu sunt puține, când produsele cosmetice de bună calitate sunt contrafăcute. Prin urmare, încearcă să nu te încânți atunci când cineva îți propune ”o adevărată afacere”, un set de cosmetice de renume, la un preț prea mic. Dacă sună prea frumos ca să fie adevărat, atunci cu siguranță este vorba despre produse contrafăcute, care printre ingrediente au și unele care îți pot provoca iritații sau alte neplăceri.

Pentru a evita astfel de incidente, cel mai bine este să îți cumperi cometicele din magazine de încredere, sau de pe site-uri unde primești și garanția că produsele care sunt comercializate acolo sunt originale.

Comments

comments

One Comment

  1. Cred ca cel mai important este sa te feresti de cosmetice fake. Sunt foarte multe pe piata. De preferat sa dai bani mai multi si sa iti iei de la un brand cu renume.
    Exact cum spui si tu, nu esti cosmetice bune si rele. Le alegi in functie de tipul tenului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *