0

Care tip de șosete ți s-ar potrivi cel mai bine în perioada dintre sezoane?

Pe lângă rolul utilitar evident, șosetele sunt adevărate fashion statement și pot lega cu ușurință orice ținută, indiferent dacă sunt purtate de bărbați sau femei, persoane tinere sau în etate.

Vom începe cu doamnele, care se pot răsfăța cu modele din categoria șosete femei ce garantează o distincție discretă, prin cromatică și stil.

Atunci când temperaturile încep să scadă simțitor odată cu lăsarea serii, șosetele lungi tip knee-high devin un aliat de nădejde în încercarea de a înfrunta cât mai mult răcoarea specifică perioadei, prin parc sau la o terasă descoperită. Pe lângă excelenta protecție termică, șosetele lungi până la genunchi sunt disponibile în culori vii și pline de viață, ideale pentru outfiturile funky, atât de la modă acum. Mai mult, sunt perfect compatibile cu ținutele casual, dar și cu cele ușor mai serioase.

Șosetele scurte sunt disponibile la set de mai multe perechi și reprezintă o altă recomandare pentru doamnele care doresc o ținută office sau casual, pentru serviciu, acasă sau în mediile în care există temperaturi controlate, stabilite la peste 20 de grade.

Formate dintr-un amestec compus de regulă din bumbac, poliamidă și elastan, acest tip de șosete pot fi utilizate în cea mai mare parte a anului, eventual și în sezonul rece, dar exclusiv în interiorul locuinței. Mai putem spune că se ascund formidabil în interiorul sneakerșilor și merg de minune cu orice tip de încălțăminte sport, balerini sau chiar botine.

În cazul bărbaților se merge mult pe latura practică (construcție, rezistență la uzură, tehnologii folosite) dar și pe menținerea cât mai mult a unui aspect de nou, de îngrijit. Un alt factor de influență în procesul de achiziție este reprezentat de parteneră, care își consiliază adesea prietenul sau soțul.

Așadar, atunci când căutăm șosete pentru bărbați ideale pentru lunile august-septembrie-octombrie ne îndreptăm automat gândul către șosetele sport care se găsesc cel mai des în culorile gri, alb sau negru.

Un alt tip de șosete pe care bărbații le preferă sunt cele clasice și sunt purtate predominant în medii office, de business, la școală sau facultate. Numitorul comun al acestor șosete este faptul că trebuie asortate cu pantalonii astfel încât să nu facă o notă discordantă cu aceștia.

Ca o ultimă completare, indiferent de sezon, bărbații preferă bumbacul și evită să poarte încălțăminte fără șosete. Nu neapărat din cauza disconfortului, dar mai mult pentru a evita aspectul vizual care însoțește această practică.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *