0

Cum obținem cel mai potrivit amestec de pământ pentru plante de interior?

Deși suntem înclinați să credem că orice tip de pământ este mediul ideal pentru creșterea plantelor de interior, în realitate, plantele noastre dragi care ne înfrumusețează locuințele și purifică aerul nici măcar nu au nevoie de pământ propriu-zis, ci mai degrabă de un amestec de ghiveci. Sacii cu pământ pentru plante de interior rareori conțin ceea ce noi numim pământ de grădină. La rândul lor, plantele pe care le cumpărăm din magazine sau din florării și, în general, toate plantele importate, vin în ghivece umplute cu un amestec de substanțe care le oferă toți nutrienții necesari.

Ce pământ folosim pentru plantele de interior?

Prin urmare, plantele de interior nu au nevoie doar de pământ, ci mai degrabă de un amestec de ghiveci, compus din diverse ingrediente care sunt integrante pentru sănătatea plantelor. Pe piață, există o multitudine de amestecuri de pământ pentru plantele de interior – amestec care, de cele mai multe ori, poartă denumirea de substrat de cultură sau turbă pentru plante de interior. În magazinul online Lencoplant puteți găsi în cantități mari substrat de cultură potrivit atât pentru începerea răsadurilor, cât și pentru plantele de interior, dat fiind conținutul ridicat de substanțe nutritive. Singurele plante cărora nu le-ar prii un astfel de substrat sunt acele plante care se mulțumesc cu un substrat sărac și condiții modeste de viață. La fel de bine, cu doar câteva ingrediente, puteți face propriul amestec. În general, cel mai bun amestec de ghiveci pentru plantele de interior ar trebui să le asigure acestora un drenaj excelent, o bună circulație a aerului, nutrienți și reținerea apei. De asemenea, un amestec de ghiveci pentru plantele de interior ar trebui să fie lipsit de dăunători, boli și semințe de buruieni. În acest scop, amestecul comercial pentru plante de interior este adesea sterilizat pentru a ucide agenții patogeni și semințele de buruieni și este, de asemenea, alcătuit din ingrediente specifice nevoilor plantelor de interior crescute în ghivece. În timp ce ingredientele variază, un amestec bun pentru ghiveci va conține întotdeauna o componentă organică, cum ar fi compost, nucă de cocos, scoarță sau mușchi de turbă, vermiculit sau perlit pentru a ajuta la reținerea umidității, dar și nisip, calcar și alți nutrienți. Unele substraturi de cultură pot conține și îngrășământ.

Cum puteți obține un bun substrat de cultură pentru plantele de interior?

Plantele de interior au propriile lor cerințe unice, motiv pentru care poate fi foarte benefic pentru ele să faceți propriul amestec de ghiveci, deoarece un amestec de ghiveci pregătit acasă poate fi ajustat pentru a include o cantitate mai mică sau mai mare dintr-un anumit tip de ingredient, în funcție de nevoile plantelor. Rețeta de bază pentru un substrat de cultură include 2 părți de mușchi de turbă sau nucă de cocos, 1 parte de compost, 1 parte de perlit sau piatră ponce și o lingură de 15 grame de calcar măcinat dacă folosiți mușchi de turbă. Dacă doriți să faceți propriul substrat de cultură pentru butași, puteți folosi 1 parte de mușchi de turbă sau nucă de cocos combinată cu 1 parte de perlit sau nisip grosier. De asemenea, puteți înrădăcina butașii în vermiculit umed, care are o reținere bună a apei. Substratul de cultură pentru plantele de interior poate fi modificat puțin pentru a se adapta la nevoile suculentelor, orhideelor sau semințelor pentru obținerea răsadurilor, dar ingredientele de bază rămân aceleași.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *