0

Cum puteți economisi bani la energie? 4 cele mai eficiente modalități

Odată cu creșterea prețurilor, este momentul să începem cu toții să facem economii oriunde și oricând se poate, mai ales la energie. Există mai multe modalități prin care putem economisi bani, de la cele mai mici modificări ale stilului de viață și până la implementarea soluțiilor moderne și ecologice.

Dacă sunteți în căutare de modalități sigure și eficiente prin care puteți economisi bani la energie, iată ce puteți face:

Verificați izolația

Dacă o locuință nu este izolată corespunzător, orice sistem de încălzire și de răcire fie va avea performanțe slabe, fie funcționarea sa va fi foarte costisitoare din cauza faptului că va trebui să funcționeze mai mult timp. Conform specialiștilor, putem pierde până la 25% din căldură prin acoperiș, dacă locuința noastră nu este izolată corespunzător. Așadar, verificați izolația întregii case și faceți îmbunătățirile necesare pentru a economisi sume semnificative de bani, dar și pentru a vă bucura de mai mult confort pe tot parcursul anului. Rețineți că nu doar acoperișul și pereții permit căldurii să iasă. Asigurați-vă că întreaga locuință este echipată corespunzător pentru a menține căldura și răcoarea înăuntru, investind în geamuri triple sau duble și eliminând orice curent de aer.

Luați în considerare energia solară

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, cea mai ieftină formă de energie din istorie este energia solară. Totuși, ceea ce descurajează mulți proprietari de case are legătură cu suma inițială de bani necesară pentru trecerea la energia solară. Vestea bună este că panourile solare devin mai accesibile, dar există deja mai multe opțiuni de finanțare disponibile, care fac costul inițial mai puțin descurajant. Magazinul online Mobilab vine în întâmpinarea clienților cu o gamă extinsă de produse care susțin Energia Verde. Dacă nu sunteți încă pregătit pentru a instala panouri solare, atunci încercați să încorporați energia solară în alte moduri. De exemplu, optați pentru corpuri de iluminat de exterior alimentate integral cu energie solară, care sunt foarte accesibile și durabile.

Utilizați eficient echipamentele casnice

Dacă doriți să conservați energia acasă, atunci puteți începe prin a stinge luminile atunci când părăsiți o cameră și prin a fi mai atent cu privire la echipamentele de uz casnic pe care le achiziționați și la modul în care le utilizați. Când trebuie să porniți cuptorul, încercați să profitați de acele minute necesare pentru preîncălzirea sa și coaceți rapid alte alimente, precum nucile de care aveți nevoie în salată, pâinea pentru prânz și granola pentru micul dejun. Majoritatea cuptoarelor au nevoie de cel puțin 10-15 minute de preîncălzire, așa că în tot acest timp puteți coace alte alimente. De asemenea, nu țineți ușa frigiderului deschisă minute în șir, formați o tură completă de rufe înainte de a porni mașina de spălat și, în funcție de echipamentele pe care le dețineți, alegeți opțiuni ecologice de spălare a rufelor și a vaselor.

Actualizați sistemul de încălzire

Dacă vă încălziți locuința cu gaz natural sau ulei, ar putea fi momentul să luați în considerare actualizarea sistemului sau trecerea la un sistem de încălzire ecologică. Încălzirea radiantă prin pardoseală, încălzirea geotermală și sistemele electrice de încălzire pot fi toate mai eficiente din punct de vedere al costurilor decât arderea combustibilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *