0

Cum sa alegi o masina de tuns profesionala

Tot ce trebuie sa stii despre masini de tuns profesionale si care sunt cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le pui cand cumperi una.

Tot mai multa lume incepe sa se intereseze despre specificatiile masinilor de tuns profesionale. Pretul masinilor de tuns nu este unul mic in cazul brandurilor de top, precum Wahl, Andis, Moser, Oster si altele.

Tot ce trebuie sa stim de la inceput este cat folosim masina de tuns, cum o folosim daca o dorim cu fir sau cu acumulator, daca sa fie mai puternica sau mai precisa, daca dorim doar pentru contur sau nu.

Aceste intrebari vor face ca alegerea dumneavoastra sa fie una inteleapta si pe masura necesitatilor.

Alegeti intre un aparat cu fir si unul fara fir. tineti cont de accesoriile incluse. Cautati dimensiunile potrivite ale lamei.

Verificati ce tip de motor are daca este rotativ sau pe inductie dar si ce putere are. Un motor pe inductie are o durata de viata mai scurta decat unul rotativ dar prezinta avantajul ca piesele se uzeaza mai greu. La un motor rotativ se va uza piesa care face trecerea de la miscarea de rotatie la cea liniara.

Inainte sa cumparati o masina de tuns aflati cum se realizeaza intretinerea, ce presupune si ce alte parti mai trebuie sa cumparati.

Alegerea noastra a fost un kit cu aparat de tuns de inalta performanta Wahl Magic Clip. Specialistii spun ca este cea mai buna masina de tuns profesionala care se poate folosi si acasa.

Cum parerile sunt mereu impartite daca facem o alegere pe principiul bugetului alegem un Kit de tuns Moser Primat 1230. Aceasta masina de tuns este una accesibila si fiabila.

Alegerea de upgrade. Masina de tuns cu un super look Este Andis Master fara fir Rose o edittie limitata.

Pentru detaliu avem o masina de tuns de dimensiuni reduse dar performanta Wahl Detailer LI Cordless

De asemenea, excelent aparat de tuns barba este Wahl Finale Shaver ceea ce reprezinta ultima tehnica in domeniu.

Una din marile intrebari este daca masina de tuns Wahl sau Andis este mai buna?

Ambele aparate de tuns pot fi utilizate cu fir sau fara fir, insa aceste unitati nu trebuie folosite in timpul baii sau la dus. in timp ce Andis poate functiona pana la 80 de minute cu o singura incarcare, Wahl Finale sustine ca functioneaza pana la 90 de minute, indicatorul luminos al fiecarui dispozitiv stingandu-se odata ce este complet incarcat.

O intrebare comuna legata de masinile de tuns este:

Care este diferenta dintre o lama T de trimmer si o lama patrata?

Diferenta dintre aceste doua lame este ca marginile curbate ale unei lame in T permit o manevrare usoara si un acces mai bun pentru tunderea in jurul urechilor, la ceafa, barba si mustata si pentru taierea desenelor in par.

Trimmerul poate dauna pielii?

Trimmerul nu provoaca niciun fel de leziuni ale pielii. Fie ca este vorba de ceea ce am mentionat mai sus sau de taieturi si rani. Bineinteles, multe dintre acestea depind si de calitatea si utilizarea lamei trimmerului.

Pot folosi trimmerul in fiecare zi?

Depinde. Daca parul iti creste foarte repede, poate ca ai vrea sa folosesti aparatul de tuns in fiecare zi. Daca parul nu va creste rapid, atunci s-ar putea sa aveti nevoie sa folositi masina de tuns doar de cateva ori pe saptamâna.

Care sunt cele mai frecvente defectiuni la masinile de tuns?

Cea mai comuna defectiune ce apare la masinile de tuns este intreruperea curentului. De multe ori ne intrebam de ce se termina atat de repede bateria aparatului meu de tuns?

Aceasta defectiune este una dintre cele mai comune si se poate datora dezlipirii firelor la interiorul masinii de tuns sau desfacerii unor suruburi de fixare.

Se stie ca o masina de tuns trebuie intretinuta si inspectata periodic pentru a se vedea daca sunt posibile crapaturi sau dezlipiri de contacte ce alimenteaza motorul.

Nu in ultimul rand trebuie sa mentionam ca o masina de tuns se curata si se greseaza dupa fiecare folosite. Daca nu aveti un compresor cu aer cu care sa indepartati firele de par ramase intre cutite, acestea se vor toci in timp si vor aparea zone tocite inegal, ceea ce va duce la distrugerea cutitelor.

Asigurati-va constant ca aveti cutitele masinii de tuns perfect aliniate pentru o buna functionare si pentru a creste durata de viata a masinii de tuns.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *