0

Ghidul cumparatorului de biciclete electrice

Acest ghid de cumparare biciclete electrice se va dovedi foarte util oricarei persoane care doreste sa cumpere o astfel de bicicleta. Exista mai multe criterii importante de care este bine sa se tina cont pentru o asemenea achizitie.

Tipuri de biciclete electrice

Principalele doua tipuri de biciclete electrice sunt cele pentru off road si cele pentru oras. Se poate discuta si despre cea de a treia categorie care va combina elementele din primele doua categorii. Diferenta dintre ele consta in mediul pentru care sunt proiectate. Bicicletele off road au caracter sportiv, rotile mari si suspensii mai performante, motoarele sunt calibrate perfect pentru drumurile denivelate si pozitia corpului este la nivel cu ghidonul.

Calitatea acestor modele duce la un pret mai mare comparativ cu cel al biciletelor urbane care sunt ceva mai ieftine, au rotile mai mici si se pot plia foarte usor, au ghidonul ridicat deasupra seii si au motoare mai slabe.

Autonomie

Autonomia conteaza indiferent de categoria din care face parte bicicleta electrica. O bicicleta la un pret bun are specificata autonomia bateriei si mentioneaza kilometrii ce pot fi parcursi folosind motorul vehiculului. Modelele mai scumpe cum sunt Moto, Parilia si Fat Bike pot sa ajunga pana la 80 de km autonomie in momentul in care sunt complet incarcate, in timp ce bicicletele de oras se invart de cele mai multe ori in jurul valorii de 25 – 30 km.

Se poate alterna folosirea motorului cu pedalarea prin forta picioarelor in scopul de a reduce numarul de incarcari pe saptamana. Conteaza foarte mult cat de des este reincarcata bateria si acest lucru depinde de modul in care bicicleta este folosita.

Viteza

Sunt mai multi experti care spun ca viteza trebuie luata in calcul. Este evident ca o bicicleta electrica nu poate atinge viteze foarte mari din motive obiective, insa atunci cand sunt folosite motorasele mici se poate obtine totusi o viteza variabila in functie de modelul selectat.

Marimea cadrului

Atunci cand este cautata cea mai buna bicicleta, confortul produsului depinde si de dimensiunea cadrului, dar si de posibilitatile de reglare pentru ghidon si sa. Chiar si atunci cand saua sau ghidonul sunt ridicate sau coborate, dimensiunile pentru cadru nu pot sa fie modificate. Atunci cand cadrul este prea mic si utilizatorul prea inalt, picioarele nu se vor intinde complet in timpul pedalarii si spatele nu va sta confortabil.

Pentru persoanele scunde care folosesc biciclete prea inalte, apare riscul ridicat de cazaturi. Trebuie sa fie ales un cadru foarte bun pentru dimensiunile proprii. Producatorii pun la dispozitia utilizatorilor informatii cu privire la dimensiuni si specifica inaltimea pe care utilizatorul trebuie sa o aiba.

Greutatea este si ea importanta si determina modul in care trebuie sa fie aleasa o bicicleta electrica. Nu doar persoanele cu o greutate mare sunt vizate la acest subiect. Este important sa fie citite toate recomandarile producatorului in ceea ce priveste greutatea maxima admisa si sa se ia in calcul fiecare aspect pentru o utilizare optima a bicicletei electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *