0

De ce să cumperi calculator cu windows instalat?

calculator-cu-windows

Pe piața din România există o gamă foarte largă de laptopuri cu diferite caracteristici, fiecare potrivită pentru un anumit segment de cumpărători. În funcție de modul în care este utilizat un laptop, acestea pot fi încadrate în mai multe categorii, dar un aspect foarte important se referă la sistemul de operare.

Majoritatea laptopurilor pe care le găsim în magazinele din România vin fără un sistem de operare, adică Free DOS. Free DOS este instalat pentru a verifica dacă laptopul funcționează corespunzător și pentru a vedea caracteristicile acestuia. Majoritatea specialiștilor recomandă achiziționarea unui laptop cu sistem de operare instalat și asta se datorează mai multor aspecte.

Necesitatea de a instala drivere

În primul rând, achiziționarea unui calculator sau laptop fără sistem de operare va necesita un Windows ulterior și o persoană care să îl instaleze. Acest lucru necesită timp, deci unul din motivele pentru care merită să cumperi un calculator cu sistem de operare preinstalat este economisirea timpului. Nu toate persoanele se pricep să instaleze un sistem de operare, deci aceasta poate fi o mare problemă atunci când dorești să cumperi un laptop fără sistem de operare instalat.

Dacă nu te pricepi, evident că va fi nevoie de un specialist care să facă acest lucru, astfel încât sa obții într-un final un pc cu windows. Este adevărat că un laptop fără un sistem de operare instalat este mai ieftin decât unul care vine deja cu el instalat, dar chiar dacă vei opta pentru un astfel de laptop tot va trebui să achiziționezi un Windows cu licență dintr-un magazin autorizat și chiar va fi mai scump decât dacă vine cu el preinstalat.

Softwere

Diferența se va simți în buzunarul tău în primul rând atunci când vei cumpăra PC și windows separat, chiar dacă în unele cazuri diferența este câțiva zeci sau sute de lei. Pe lângă aceste aspecte, dacă iarăși vorbim de un utilizator neexperimentat în ceea ce privește softurile, atunci trebuie să știi că după ce instalezi un windows pe laptop, trebuie să instalezi și driverele necesare pentru ca toate funcționalitățile laptopului tău să funcționeze la parametri normali. Prin urmare, vorbim iar de un specialist și de bani dați acestuia pentru instalarea driverelor.

Chiar dacă ești un utilizator experimentat și ești familiarizat cu instalarea unui sistem de operare și a driverelor aferente, cumpărarea unui calculator cu windows instalat îți va oferi licență pe viață pentru acel windows, deci îl vei putea reinstala de câte ori va fi nevoie.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *