0

Diferenţa dintre VPS si VDS

vps-vs-vds

VPS / VDS (server personal / dedicat virtual)  este un server dedicat care rulează într-un mediu virtual. Un VPS are cele mai multe dintre beneficiile unui  server dedicat fizic . Este limitat doar de tehnologia de virtualizare aleasă. Cea mai importantă diferență între VPS și găzduirea partajată, este că utilizatorului i se acordă drepturi de root pe VPS (drepturi complete asupra serverului). Cu aceste drepturi, poți instala software suplimentar, poți crea noi utilizatori și poți gestiona serverul așa cum dorești. Este adevărat, pentru aceasta trebuie să ai cel puțin abilități de bază ale utilizatorilor Linux.

Diferențe între VPS și VDS

Diferența dintre VPS și VDS este decodarea lor: Virtual Private Server și  Virtual Dedicated Server.  VPS este un server privat virtual, iar VDS este un server virtual dedicat. În ambele cazuri, vorbim despre un server dedicat, care rulează într-un mediu virtual, nu există nicio diferență între ele. Este important să înțelegi că diferențele dintre VDS și VPS sunt, de fapt, formale. În orice caz, clientul primește o parte a serverului sub controlul său.

De ce vorbește toată lumea despre diferențele lor?  În Occident, VDS sau VPS sunt abrevieri echivalente, dar în România fiecare dintre ele este asociat cu o anumită tehnologie de virtualizare.

Este general acceptat faptul că VDS se bazează pe KVM, iar VPS este asociat cu tehnologia OpenVZ.

Care este diferența dintre H-VPS și SSD-VPS

H-VPS  sunt servere VPS pe stocare hibridă. Folosesc SSD + HDD care combină tehnologia bazată pe software-ul Btier. Acest software îți permite să creezi dispozitive de blocare pe mai multe niveluri, de pe mai multe discuri de diferite tipuri, ceea ce te ajută să obții acces de mare viteză la date, prin utilizarea cache-ului pe unitățile SSD. Datele utilizate frecvent vor fi procesate pe SSD-uri rapide, în timp ce datele utilizate rar, vor fi stocate pe HDD-uri mai lente.

SSD-VPS sunt construite în jurul unităților numai SSD, care oferă cea mai mare viteză a operațiilor de citire și scriere pe disc. Vitezele secvențiale de citire / scriere sunt de 6-10 ori mai rapide decât unitățile convenționale, iar accesul aleatoriu este de 50-200 de ori mai mare. SSD-VPS este potrivit pentru servere de baze de date cu încărcare mare și alte aplicații care necesită viteză, în special pentru găzduirea magazinelor online. Alege servere dedicate Romania pentru afacerea ta care vizează piața din țara noastră.

Serverele cloud sunt taxate în fiecare oră și reprezintă un bun teren de testare pentru performanța aplicației tale. Cu acestea, poți face upgrade serverului cu ușurință, dacă proiectul tău a crescut. Pe serverele dedicate, actualizarea durează de la trei ore la o zi lucrătoare, în funcție de configurația solicitată.

Filosofia Cloud Servers implică alocarea de medii virtuale separate pentru fiecare serviciu – site, bază de date, stocare de fișiere. Această izolare le mărește fiabilitatea.

Alege un server dedicat pentru proiectele care rulează mai rapid, plasând toate serviciile în același mediu (de exemplu, atunci când dezvolți aplicații monolitice) – acest lucru va maximiza viteza de interacțiune. Deși un singur mediu se poate transforma într-un punct de eșec – și acesta este un motiv pentru a te gândi la backup.

Serverele dedicate merită cu siguranță alese dacă ai cerințe speciale de performanță – de exemplu, ai nevoie de un procesor de înaltă frecvență, discuri mari, multă memorie, conectarea dispozitivelor suplimentare sau ambele.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *