0

Diferentele dintre masina de tuns iarba, motocoasa si motocositoare

Exista o varietate de mini utilaje de tuns iarba sau gazonul, iar in cele ce urmeaza le voi defini pe fiecare in parte si voi specifica si cand anume este indicat sa folosim o masina de tuns iarba si cand o motocoasa, precum si specificatiile prin care se diferentiaza fiecare utilaj de tuns iarba in parte.

Masinile de tuns iarba

Aceste masinute sunt ideale pentru tuns gazonul. Sunt eficiente pe suprafetele fara denivelari si ne ajuta sa avem un gazon uniform. Exista 3 tipuri principale de masini de tuns iarba: masini electrice, masini de tuns iarba pe benzina si masinile pe acumulator. Cele mai bune masini de tuns iarba sunt cele pe benzina, insa in functie de suprafata pe care o avem de tuns si in functie de obstacolele din curte, putem opta si pentru masini electrice sau pe acumulator.

Roboti de tuns gazonul

Acesti robotei reprezinta ultima inovatie in materie de utilaje de tuns gazonul. Ne scutesc de munca fizica si ne ajuta sa avem un gazon ideal pe tot parcursul anului. Sunt ghidati prin GPS sau prin cablu perimetral si sunt dotati cu o multime de senzori. Problema insa o reprezinta pretul ridicat al acestor aparate si nu isi permite oricine sa cumpere un robot de tuns iarba. Cei mai buni roboti de tuns iarba ajung sa coste si 10 000 lei, insa daca ne documentam suficient, putem gasi un robotel care sa faca treaba in locul nostru si la un pret pana in 5000 lei.

Motocoasele

Motocoasele de umar au luat incet incet locul coaselor. Daca inainte obisnuiam sa taiem buruiana din gradina cu o coasa, in ziua de astazi aproape orice satean dispune de o motocoasa. Ca si in cazul masinilor de tuns iarba, motocoasele pot fi electrice, pe benzina sau pe acumulator. Motocoasele se folosesc in special in gradini si pe suprafetele cu denivelari, unde nu putem intra cu masina de tuns iarba. Nu prea se folosesc aceste utilaje la tuns gazonul fiindca este aproape imposibil ca gazonul sa fie taiat la aceeasi inaltime pe toata suprafata sa. Pe langa asta, iarba taiata va ramane pe jos si apoi trebuie sa o luam de la capat cu greblatul.

Motocositorile

Motocositorile sunt de fapt motocoase pe roti. Exista doua tipuri de motocositori: motocositoare cu lama si motocositoare cu disc. Ambele sunt foarte eficiente in a taia suprafete mari de iarba. Sunt ideale pentru ingrijit livada sau pentru a tunde iarba drept hrana pentru animale. Cele mai bune motocositori cu lama ajung sa coste si 7000 lei. Desi pare un pret mare, beneficiile sunt pe masura.

Motocositorile sunt folosite in detrimentul motocoaselor, usurandu-ne munca atunci cand avem suprafete mari de tuns.

Robotii de tuns gazon sunt folositi in detrimentul masinilor de tuns iarba, atunci cand bugetul ne permite.

Acestea fiind spuse, in functie de nevoile fiecaruia in parte, vom sti si ce utilaj sa alegem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *