0

La munca se vine cu echipament corespunzator de protectie!

Mersul la serviciu poate fi o adevarata aventura, insa asta depinde de domeniul in care lucrati. Un lucrator la birou nu va experimenta niciodata riscul pe care un muncitor pe santier trebuie sa il infrunte in fiecare zi. A munci in aer liber cu utilaje nu inseamna neaparat accidentare asigurata, ci mai degraba aceste meserii sunt destinate persoanelor carora le place munca manuala, insa pentru a efectua sarcinile corespunzator au nevoie de imbracaminte de lucru.

Esafe.ro ofera o gama diversificata de echipamente de lucru corespunzatoare, dar si incaltaminte de protectie, esentiala in orice domeniu de lucru ce implica utilaje grele si unelte.

O pereche de bocanci de protectie ofera protectia necesara picioarelor, deoarece acestea sunt cele mai expuse unui risc. Atunci cand manevrezi un echipament greu esti mai degraba atent la maini decat la picioare, insa din neatentie poti sa te ranesti la membrele inferioare. Au fost cazuri raportate de catre muncitorii care nu s-au protejat cu bocanci bombeu,  ajungand chiar in urgenta cu fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare. Sa cumperi incaltaminte de lucru este probabil cea mai buna solutie pentru a evita aceste intamplari nefericite, insa nu este o simpla alegere, ci o obligatie. Toate firmele care lucreaza in domeniile grele precum domeniul imobiliar, metalurgic, mecanic si asa mai departe sunt obligate sa ofere bocanci bombeu, deoarece invelisul mecanic din bot poate sa protejeze lucratorul in cazul unui incident mai putin fericit la locul de munca.

Bocancii de protectie trebuie sa fie alesi in functie de riscurile prezente la locul de munca. O evaluare a locului de munca si a sarcinilor indeplinite de lucrator ar trebui realizata pentru a identifica urmatoarele riscuri:

-Riscuri legate de materialele manipulate sau utilizate de lucrator.

-Posibilitatea de a cadea obiecte grele pe picioare.

-Material sau echipament care se poate rostogoli pe picioare.

-Obiecte ascutite sau taioase care pot rani partea superioara a piciorului.

-Penetrarea corpurilor straine in talpa sau pe partea laterala a piciorului.

-Expunerea la materiale corozive sau iritante.

-Elemenete care prezinta un risc de descarcare electrica statica.

-Contact cu conductoare de joasa sau medie tensiune (de exemplu, 220 de volti sau mai putin).

-Suprafete de mers sau conditii de mediu la care poate fi expus muncitorul (de exemplu suprafete netede, temperatura, suprafata umeda / uleioasa, substante chimice etc.).

De asemenea, trebuie evaluate urmatoarele riscuri:

-Suprafete de mers neuniforme sau teren accidentat care poate provoca rani la glezna.

-Expunerea la temperaturi extreme, la cald sau la rece.

-Lucratorul poate sa alunece si sa cada din cauza unor suprafete alunecoase.

-Expunerea la apa sau alte lichide care pot deteriora incaltamintea si pot provoca rani la picior.

-Expunerea la masini rotative sau abrazive.

Esafe.ro este magazinul ideal pentru alegerea unei perechi de bocanci de protectie profesionisti care sa protejeze piciorul angajatului de diferite riscuri ce pot aparea sub forma unor substante periculoase, materiale incinse, metale sau echipamente cu greutate ridicata. Pentru a vedea intreaga gama de produse destinate protetciei muncitorului, magazinul va asteapta pentru a va prelua comenzile online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *