0

Locul de joacă perfect chiar la tine acasă

Știm cu toții foarte bine că cei mici adoră să alerge, să se joace în aer liber, să se dea în leagăne și în balansoare, să facă trasee de aventură și de tiroliană… Ce facem, însă, în zilele ploioase sau când pur și simplu nu putem ieși la aer liber, astfel încât copilul să își consume energia debordantă?

Nimic mai simplu decât un arsenal de câteva jucării active pentru interior, care te ajută să ai un copil fericit și mulțumit, un copil care se dezvoltă normal și pentru care jocul rămâne principala prioritate. Optează, așadar, pentru balansoare, tobogane sau trambuline de interior, mai degrabă decât pentru capcana de a lăsa copilul fără limită în fața tabletei, de la vârste extrem de fragede!

Iată mai jos câteva dintre cele mai potrivite echipamente de joacă pentru interior, mai ales când vine vorba despre pitici activi, care au nevoie să își consume energia și care adoră să se dea în balansoare, să se învârtă… într-un cuvânt… să se miște!

Balansoare și jucării ride-on
Copiii cu vârste începând de la 2 ani devin din ce în ce mai pregătiți să își testeze abilitățile din sfera mobilității. De aceea – chiar și atunci când sunteți blocați în casă – pentru ei vor fi ideale jucăriile care să îi ajute să facă asta. Alege pentru zilele fără ieșiri în aer liber jucării de tip ride-on, cu compartiment de depozitare în scăunel, cu care își pot face de lucru o zi întreagă cu diverse jocuri, mai ales că bebelușilor le place să transporte lucruri, dar și să le ascundă temporar.

Un balansoar bebe este și el o idee extrem de utilă.. Balansoarele pentru interior există în forme cât mai variate și culori cât mai captivante sau pot avea forme de animale sau de mașinuțe, pot fi personalizate în funcție de sexul copilului. În plus, un leagăn balansoar este ușor de transportat, putând fi dus chiar de către copil în diverse camere din casă în care are chef să se joace. În plus poți opta și pentru modelele de balansoare copii cu motoare, sirenă și luminițe, care stimulează dezvoltarea auditivă și vizuală a copilului, dar și abilitățile motorii și dexteritatea.

Trambuline și jucării cu roți
Trambulinele sunt și ele o opțiune bună atunci când copilul nu poate ieși afară, fiind un mod excelent de a-și consuma energia. Nu trebuie să fie o trambulină de dimensiuni mari și nici una care să expună copilul la riscuri. Și nu uita că întotdeauna jucăria aleasă trebuie adaptată vârstei copilului, pentru a fi cât mai safe!

Jucăriile cu roți fără pedale, cu care cei mici se pot plimba prin toată casă și care ajută la dezvoltarea musculaturii picioarelor micuților dar și la dezvoltarea controlului motor sunt idei excelente, oferă un ajutor uriaș și sunt printre favoritele copiilor.

Jucării pentru echilibru și cățărare
Departe de a fi un avantaj doar în aer liber, jucăriile pentru cățărare și pentru menținerea echilibrului există și în varianta de interior și sunt foarte utile în sezonul rece, când timpul de stat afară este redus drastic. Poți opta pentru cuburi mari din spumă, pe care cel mic se poate cățăra și care pot fi așezate în forme cât mai diverse, fiind ușor de manevrat de către copil. Ele sunt o invitație mereu deschisă către copilul mic să își inventeze noi și noi modalități de joacă și provocări.

Toboganele de interior sunt și ele printre favoritele copiilor și un mod excelent de distracție. Cei mici se pot distra singuri în acest fel sau pot experimenta relația cauza efect cu animăluțele preferate, pe care le pot da pe tobogan și pot învăța lucruri noi despre consecințele pe care le au acțiunile lor.

Pornește în demersul echipării casei tale cu cât mai multe jucării active de interior cu ajutorul esențial oferit de Miababy, singurul loc perfect gândit atât pentru confortul părintelui cât și al copilului. La Miababy.ro cu numai câteva click-uri poți avea un profil complet personalizat și poți beneficia de propuneri anume dedicate copilului tău, în funcție de vârsta sa și de profilul creat chiar de tine, cu ajutorul primului modul de inteligență artificială integrat într-o platformă de ecommerce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *