5

RCS&RDS va oferi din septembrie 2015 servicii 4G

Ei bine dragilor.. acum sa vedem noi concurenta in preturi si in oferte. Data trecuta cand a pornit revolutia abonamentelor nelimitate si a portarilor, DigiMobil a tras o multime de clienti, acum compania RCS&RDS, ce se afla la un an si jumatate de expansiune puternica pe partea de telefonie mobila, va oferi servicii de comunicatie si date 4G in 25 de orase pana la finalul anului 2015 si asta pentru ca obtinut licenta 4G in banda de 2600 Mhz a 2K Telekom, firma detinuta de fratele deputatului Sebastian Ghita, dupa cum anunta comunicatul de presa oficial al companiei si asta cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

“Noua licenţă a companiei în bandă de 2600 Mhz (TDD) a fost dobândită în urmă unui proces de cesiune dintre 2K Telecom şi RCS & RDS, cu acordul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicăţii (ANCOM). Începând de astăzi, 20 august 2015, RCS & RDS este posesorul unei licenţei 4G în bandă de 2600 Mhz (TDD) şi va oferi clienţilor săi noi şi existenţi, fără costuri suplimentare şi la orice tip de abonament, servicii de date 4G în 25 de oraşe din ţara, până la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de până la 150 Mbps. În prima etapă a proiectului, până la finalul lunii septembrie, clienţii Digi Mobil din 12 oraşe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti şi Ploieşti, urmând că până la finalul anului să îşi extindă aria de acoperire în Galaţi, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. În acelaşi timp, compania va continua să îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3 G şi 4G la nivel naţional.”

Digi-Mobil-4G-LTE-630x290

Tehnologia 4G va fi dispoibila de la sfarsitul lunii septembrie 2015, cand RCS&RDS va introduce in oferta sa comerciala si telefoane mobile inteligente compatibile cu 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor DigiMobil viteze de transfer de până la 150 Mbps.

In concluzie asta inseamna oferte mai bune, mai ieftine si vor exista multe migrari ale clientilor care vor folosi servicii “All in One”, e simplu sa ai televiziune, internet fix, telefonie mobila si telefonie fixa intr-un singur pachet, care de cele mai multe ori este si redus pe masura. Din 2016 cred ca va incepe o batalie interesanta atat pentru potentialii clienti cat si pentru analistii din domeniu.

4G de la DigiMobil a devenit disponibil, ca sa activati acest serviciu trebuie sa apelati *111# – contul meu si 7 – Activeaza 4G. Dupa cateva minute veti primi un mesaj de confirmare precum ca 4G este activ in contul dumneavoastra. Dupa care intrati in sectiunea setari a telefonului si acolo selectati DigiMobil 4G.

De la 1 octombrie 4G de la DigiMobil este disponibil in 12 orase din Romania si odata cu aceasta veste, operatorul ofera 15GB trafic de date. Cele 12 orase sunt: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Timisoara. Cei care detin un abonament Optim Nelimitat au parte de 15GB trafic de date, 10GB in 4G si 5GB in 3G.

Comments

comments

5 Comments

  1. Sa speram ca va fi ok si vor gasi o solutie ca multe dispozitive sa fie compatibile. Momentan… e doar marketing.

  2. totul incepe cu marketing, oricum era nevoie de 4G, competitia face bine clientului, daca unii se porteaza e de bine se mai elibereaza orange si vodafone, ceea ce inseamna o retea mai buna ptr toata lumea 🙂

  3. Ofera 4G din septembrie, in conditiile in care sunt portiuni bune din oras in care telefonul nu imi gaseste 3G. Ca sa nu mai spun ca nici prin capitala nu se conecta la 3G. Cu alte cuvinte, spun pas rds-ului ptr moment.

  4. Bine, ne ofera 4G, dar preturile nu cumva o sa creasca? Investesc mult in asa ceva, iar preturile sa ramana tot mici? Eu astept sa vad daca se tin de cuvant.

    • Momentan nu au crescut preturile, oricum.. la cat de ieftin e.. e si normal candva sa scumpeasca ptr ca oamenii au investit bani grei in dezvoltarea infrastructurii..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *