0

La camin batranii sunt protejati de infractori

Batranii sunt vulnerabili din multe puncte de vedere. Mai intai fizicul le este slabit si din aceasta cauza pot sa cada si sa se loveasca tare, apoi viata multora dintre ei depinde de medicamente. Multi isi iau regalat pastilele sa aiba un puls normal, tensiunea in limitele impuse si asa mai departe. Dar oamenii in varsta sunt la fel de vulnerabili in fata infractorilor, chiar daca locuiesc la sate sau la orase. Retelele infractionale urmareau batranii singuri, posesori de locuinte in marile orase ale tarii, se duceau peste ei, ii bateau si amenintau pana isi dadeau casele prin notariat, apoi erau batuti, maltratati, li se dadea sa bea pana mureau ca infractorii sa ramana cu imobilele.

Pentru raufacatori nu conta faptul ca batranii respectivi aveau copii sau nepoti, ci ii torturau pana isi insuseau bunurile acestora.
Un copil aflat la Iasi sau la Craiova nu isi poate apara parintele din Bucuresti sau Timisoara de talhari. El vine rar pe acasa, de aceea mult mai bine ar fi sa ii caute un loc la un azil de batrani Bucuresti securizat.

Ce mai pot pati bunicii nostri lasati singuri acasa? Ceea ce vedem la televizor din pacate zi de zi:
-batrane de peste 80 de ani batute crunt, mutilate , violate si talharite. Infractorul nu are notiunile de respect si de frica de Dumnezeu.
-batrani ucisi pentru 100 de lei. Viata omului valoreaza mult mai mult si nu ar trebui sa se ia viata nici pentru miliarde de euro. Au fost cazuri in care nu s-a gasit mai mult de 10 lei (banii pentru paine probabil) in casa batranilor care au fost ucisi sa li se ia bunurile.
-case pradate sa li se fure banii stransi pentru inmormantare. Dragii nostri parinti si bunici au strans din greu paralele sa nu ne bage la cheltuiala, iar hotii i-au jefuit de tot, i-au speriat si i-au batut.

Multi batrani stau cu teama in casele lor fiindca au fost victimele atacurilor repetate ale infractorilor.
La azilul de batrani toate acestea dispar, iar batranii nu mai au experiente traumatizante, fiindca stau intr-un cadru sigur, sunt camera de luat vederi peste tot si personal care monitorizeaza toate persoanele care intra si ies din azil.

Aici nimeni nu-i ofenseaza pe batranii nostri, personalul fiind politicos si atent. La sosire, fiecare bunic primeste un pat nou cu o saltea confortabila si lenjeria este schimbata ca la hotelurile de trei-patru stele.

Batranii au asigurate: caldura, lumina, hrana, linistea si ingrijirea. Mancare calda preparata in cele mai igienice conditii si servita la fel li se da de trei ori pe zi, iar meniul este completat de cele doua gustari zilnice. Cei care nu se pot deplasa sunt sustinuti si exista sali in care se face sub supraveghere calificata gimnastica medicala de recuperare.

Mesele de sarbatoare sunt bogate si vesele ca peste tot. Batranilor nu li se uraste singuri, ca acasa, fiindca aici pot socializa si petrece alaturi de persoane de varsta lor. Exista parcuri pline de bancute si flori vara si piscine in care se poate inota si sali de jocuri de societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *