0

Toaletele functionale o “necesitate de lux”

Se-ntampla adesea sa trec printr-un parc si sa nu ma pot bucura de plimbare fiindca am nevoie la toaleta, dar prezenta unei toalete decente in acest spatiu se dovedeste mai mult decat un lux. Cand ai o urgenta, esti in stare sa platesti si o taxa uriasa sa ti-o rezolvi, fiindca o fi mai usor pentru barbati, dar nici ei nu-si permit sa aiba un comportament indecent in spatiul public.
Am avut cateva tentative de a utiliza toalete insalubre si va spun sincer ca nu am putut. Pur si simplu mi s-a taiat pofta vazand aspectul lor sau sesizand izul acela intepator de care te dor ochii cumplit si te temi sa nu iti patrunda si in carne si in haine.
Cu exceptia toaletelor de la metrou (nu sunt in toate statiile, iar oamenii in varsta nu pot sa reziste o statie sau doua de mers cu metroul) si a celor din spatiile comerciale, centrul Bucurestiului este deficitar la acest capitol, fiindca pe cele ale restaurantelor nu le pot folosi decat clientii, iar cele din parcuri sunt insuficiente, insalubre sau stau incuiate.
Edilii ar trebui sa se gandeasca la persoanele in varsta, la copii si la cei sensibili. O afectiune renala sau digestiva te pune intr-o situatie complet neplacuta, cand nu exista toalete pe o raza de 100 de metri pe unde treci, iar crampele te avertizeaza ca trebuie sa gasesti o solutie urgent.

15209162_160880074383687_1391837599_n
Din pacate se investeste in multe lucruri inutile, cu toate ca pret inchiriere wc reprezinta o necesitate de top, iar furnizorii le aduc la locul indicat si se ocupa si de instalarea lor. In mod cert sunt necesare si in zonele in care au loc proteste si in care, prin traditie se aduna mereu multi oameni. La Piata Universitatii, toaleta de la metrou nu face fata unui miting la care iau parte zeci de mii de persoane, plus ca multe dintre ele, venite din provincie, nu stiu sa mearga la metrou, in plus, ar trebui sa stea la coada pentru a-si satisfice necesitatile.
Toalete ecologice spatioase si curate sunt la fel de importante cum sunt strazile asfaltate sau respectarea drepturilor cetatenilor. La caracterul lor functional se adauga intotdeauna si numarul suficient fiindca oamenii nu ar trebui niciodata sa astepte, cand vine vorba de toaleta.
Toaletele publice sunt concepute ca fiind locurile in care iti satisfaci necesitatile si atat. Ele ar trebui dotate si cu oglinzi si chiuvete ca beneficiarii sa se simta satisfacuti pe deplin, putand sa isi spele temeinic mainile cu sapun si sa se pieptene sau sa isi refaca machiajul.
In prezent, toalete de lux dotate cu toate facilitatile pot fi inchiriate de la firma Toaletelux.ro, iar cand nu mai este nevoie de ele se returneaza. Sa spunem ca iarna, oamenii nu mai ies atat de mult din casa si petrec foarte putin timp prin parc, preferand mallurile, evenimentele in aer liber si pana si manifestatiile inceteaza.
Nimic mai simplu! Toaletele se ridica si sunt inchiriate din nou, cand este nevoie de ele. Sper ca edilii sa ia hotarari intelepte legate de acest subiect important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *