0

Turism In Romania pentru cetateni Germani

Este cunoscut faptul ca in Romania exista comunitati germane prin orase precum Brasov si Sibiu, ca drept dovada si presedintele tariu noastre care are radacini bavareze si din acest motiv exista multe agentii care fac turism in Romania pentru cetatenii germani.

Rumäenien Rundreise este un proiect prin care se doreste aducerea germanilor in vacante in tara noastra si cele ami promovate zone sunt, binenteles Brasovul si Sibiul dar si Bucovina pentru munti, crestinism, cultura traditionala romaneasca, Maramures dar si statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

Turistii straini cand vin in Romania viziteaza in primul rand, Transilvania, interesul pentru aceasta zona a inceput sa creasca serios mai ales dupa promovarea facuta de Printul Charles al Marii Britanii. Sunt multe biserici in zona, aproape ca nimeni nu le mai stie exact numarul, dar sapte dintre ele figureaza pe lista patrimoniului cultural UNESCO: Biertan (Birthälm), Calnic (Kelling), Darjiu(Dersch), Prejmer (Tartlau), Saschiz (Keisd), Valea Viilor (Wurmloch) si Viscri (Deutschweisskirch).

Zona Transilvaniei este prina de istorie si de cultura germana ceea ce face ca in topul turistilor din Romania sa fie germanii. Pe locul doi dupa Transilvania este Delta Dunarii si asta pentru ca stim cu totii ca face parte din patrimoniul UNESCO inca din anul 2011 sia colo se gaseste fauna si flora unica in lume. A treia destinatie din top este Bucurestiul, multi vin pentru a ii afla secretele ce nici romanii nu le stiu in cele mai multe cazuri, dincolo de cultura si istorie strainii vin aici si pentru distractie.

Tot timpul mi-a palcut sa caut un studiu sau un fel de profil al turistului strain ce viziteaza Romania si am aflat ca daca turistul austriac cheltuie in medie 100 Euro pe zi petrecuta in Romania, turistul american lasa undeva la 1200 de doalri pe calatorie, inclusiv biletul de afion si cele mai vizitate locuri sunt Transilvania, Delta Dunarii, Bucurestiul si Clujul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *