1

Impotriva cartitelor

Una din marile probleme a celor care au ales sa stea la casa sunt cartitele si nu vorbim aici despre cei care stau la sate sau care au culturi de fructe si legume in curte ci si despre cei care stau in oras la casa, am avzut multe curti cu musuroaie de pamant si putini stiu ca sub acele musuroaie exista trasee bine sapate de catre cartite.

Uitandu-ma un pic pe google.ro dupa aparat anti cartite am gasit peste 286.000 de rezultate ceea ce ma face sa cred ca romanii nostri se confrunta destul de des de cu probleme de genul asta. Exista acum pe piata o categorie de aparat pentru cartite ce se alimenteaza la baterii si emit niste vibratii in pamant ce fugaresc nu doar cartitele ci si soarecii de camp sau alte rozatoare din aceasi categorie.

Lupta cu cartitele poate fi castigata usor, aceste aparate au si baterie solara si efectiv se infing in pamant, uneori pot fi confundate si cu stropitoarele pentru gazon ca arata oarecum la fel daca e sa te uiti de la distanta. Nu costa mult si se recomanda folosirea a mai multe aparate pentru a avea un efect garantat, de obicei pe magazinele online sau fizice care vand astfel de chestii specifica in manualul de utilizare cam la ce distanta isi fac efectul.

Statul la casa nu este usor, nu e ca la apartament cand inchizi usa dupa tine si ai plecat. Este nevoie de ingrijire permanenta, incepand de la tencuiala de exterior pana la curte, daca aveti copaci, toamna trebuie sa va rezervati timp pentru strangerea acestora, gazonul trebuie udat si tuns si de asta daca va permiteti e bine sa aveti pe cineva care sa se ocupe permanent de treaba asta. Desi majoritatea caselor construite in ultimii 5 ani nu au curti mari trebuie si acestea ingrijite. Pe vremuri daca aveai curtea neingrijita, vecinii te barfeau si spuneau ca esti puturos si ca nu-ti place munca si asta reprezenta o rusine.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *