0

Uleiul de cânepă – beneficii uimitoare

Tu știi că uleiul de cânepă are multiple beneficii? De pe magazinul online Ulei de Cânepă poți achiziționa exact cantiattea care te interesează. Dar, până la achiziționare, ce-ar fi să îți pun la dispoziție o serie de detalii legate de uleiul de cânepă. Sau altfel spus, câteva beneficii pe care acesta le are.

Uleiul de cânepă se obține în urma presării la rece a semințelor de cânepă și, mai mult decât atât, semințele odată stoarse, vor elibera un ulei cu miros plăcut, de culare verde, cu tentă închisă.

Odată cu acestei ulei, apar și beneficiile, care se datorează, mai ales, conținutului de acizi grași Omega 3 și Omega 6, acizi care nu sunt sintetizați în totalitate de către organism și, ca urmare, trebuie preluați din alimentație.

Dintre aceste beneficii amintim faptul că uleiul de cânepă previne bolile cardiovasculare, în acest sens, studiile arătând o legătură clară între uleiul de cânepă și sănătatea sitemului cardiovascular.

Una dintre principalele cauze ale atacului de cord și a atacului vascular cerebral este tensiunea arterială crescută. Merând pe acest calapod al sănătății sistemului cardiovascular, un studiu realizat de specialiști în domeniu, a evidențiat faptul că folosirea uleiului de canabis, un ulei de cânepă din care au fost extrase semințele psihoactive, scade tensiunea arterială.

Pe de altă parte, uleiul de cânepă poate regla problemele hormonale, astfel că, fiind bogat în acid gamma-linoleic, un precursor al prostaglandinelor, acesta are un rol esențial în controlul temperaturii corpului și chiar reducerea simptomelor sindromului pre-menstrual și al menopauzei.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii, însă, se rezumă la rolul antiinflamator pe care uleiul de cânepă îl are, în acest sens, acidul gamma-linoleic controlând și ameliorând procesele inflamatorii. La fel cum am menționat și mai sus, acesta este un precursor al prostaglandinei, o substanță cu rol hormonal în controlarea inflamației.

În altă ordine de idei, uleiul de cânepă se remarcă și prin faptul că este un protector al sistemului nervos și prin asta vreau să evidențiez faptul că un studiu realizat pe 214 persoane a concluzionat că o doză cuprinsă între 0,9 și 2,5 ulei de cânepă per kilogram corp a fost suficient pentru a reduce frecvența medie a crizelor de epilepsie cu 36,5%.

Printre beneficiile uleiului de cânepă, nu în ultimul rând, se numără și faptul că uleiul de cânepă întărește sistemul imunitar, scade colesterolul, reduce riscul de diabet, tratează dermatita atopică, fiind, în același timp, o sursă importantă de proteine pentru cei care merg pe regimul vegetarian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *