0

Cum alegem cele mai bune navomodele de plantat?

Chiar dacă unii sunt pasionați de gadgeturile zburătoare, din ce în ce mai multe persoane se orientează spre navomodelele de plantat. Alegerea ta poate fi condiționată de modelul care te interesează și de utilizarea dorită. Pentru a nu te pierde în panoplia de oferte trebuie să iei în considerare mai multe caracteristici pe care le vom detalia în cele ce urmează. Cele mai importante caracteristici de luat în considerare atunci când cauți cele mai bune navomodele de plantat sunt autonomia, viteza, robusterea și aderența la apă.

Cum alegem cele mai bune navomodele de plantat?

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru navomodele de plantat. Pentru a profita din plin de această activitate, cel mai bine este să dispui de cel mai bun echipament. Iată tot ce trebuie să știi pentru a alege cele mai bune navomodele de plantat.

Care sunt nevoile tale? Există mai multe tipuri de bărci de plantat, fiecare având caracteristici diferite precum coca în formă diferită, capacitatea de încărcare, tipul de lansare, etc.

Pentru a putea alege modelul adaptat nevoilor și cerințelor tale, trebuie să determini întâi cum vei folosi navomodelul de plantat dorit. Nu vei avea aceleași nevoi dacă alegi să pescuiești la malul unei ape calme sau dacă pescuiești mai departe, în larg, pe un fluviu cu un curent puternic. Drept urmare, este important să știi tipul de pescuit pentru care vrei să alegi navomodelul de plantat și în ce loc îl vei folosi.

Stilul de cocă:

  • Monococă;
  • Catamaran;
  • Trimaran;

Navomodel monococă

În general, navomodelele monococă se regăsesc în categoria entry level. Ușoare și practice, prezintă dezavantajul de a avea nevoie de o capacitate de stocare mică pentru lansare. Nu sunt atât de stabile ca alte modele de navomodele. Însă, sunt destul de eficiente pentru un pescuit ocazional în ape liniștite, pentru pescuit la distanță mică.

Navomodel catamaran

Modelele de navomodele catamaran sunt cele mai răspândite pe piață. Sunt stabile și eficiente deopotrivă. Mai impozant decât un model monococă, un navomodel catamaran este mai stabil și permite îmbarcarea unui motor mai puternic, un bi-motor în special, ceea ce îi permite pescarului să înfrunte curenți importanți. Cu alte cuvinte, modelul catamaran este extrem de polivalent și este extrem de eficient în toate tipurile de situații de pescuit întâlnite.

Navomodel trimaran

Un navomodel trimaran este similar cu un navomodel catamaran atât din punctul de vedere al designului cât și al caracteristicilor. Este extrem de stabil. Însă, datorită faptului că are o greutate destul de mare, stocarea și transportul devin mai dificile.

Rezervorul

În momentul în care cauți cele mai bune navomodele de plantat trebuie să ai în vedere și rezervorul acestora. Este, practic, locul în care așezi momeala. Există navomodele de plantat cu diferite capacități, de la modele care pot adăposti un kilogram de momeală la modele care pot adăposti chiar și cinci kilograme de momeală.

Propulsia

Forța cu care se mișcă navomodelul de plantat pe apă este un alt criteriu important. În primul rând, nu vrei să sperii peștii și, în al doilea rând, nu vrei nici ca dispozitivul să se blocheze în vegetație. Cele mai noi modele de bărcuțe de plantat beneficiază de sisteme de propulsie cu jet de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *