0

De ce să se folosească balsam de păr?

Balsamul de păr este recomandat ca fiind un pas firesc pe care trebuie să îl urmezi după ce folosești șamponul pentru a înmuia părul și pentru a-l netezi. La fel este și Eva Professional Balsam Anti-static pentru păr creț , special creat pentru ca părul creț să fie pregătit pentru pieptănatul de după spălat.

Există opinii conform cărora balsamul doar netezește părul și că dacă ești interesat să ai părul mai ondulat, este mai bine să nu îl utlizezi și că pentru un păr mai sănătos este importantă dieta, moștenirea genetică și eliminarea stresului.

Balsamul ajută la hidratarea părului și are în compoziție uleiuri, silicon și săpunul care spală părul, așa încât o parte din păr este curățată cu șampon și o parte cu balsamul de păr care se aplică după ce părul a fost umezit și spălat cu șampon iar o mare parte din grăsimea părului a fost eliminată de acesta.

Există mai multe tipuri de balsam, anume balsamul care hidratează părul, apoi balsamul care acționează profund, ca un fel de mască de păr, balsamul care curăță părul precum șampoul, un balsam fără clătire care acționează pentru a hrăni și proteja părul pe parcursul zilei, basamul uscat care netezește părul care devine mai moale și mai strălucitor, fără să devină gras.

Balsamul se aplică cu mișcări lungi, dar pe părul care, deși este ud, o parte din apă este stoarsă, așa încât să fie suficientă cantitatea de balsam în raport cu apa ca să poată acționa, altfel, balsamul se diluează și nu mai poate să își facă efectul; timpul de acțiune al balsamului este de aproximativ 2 minute.

Balsamul acționează ca un înveliș protector al firului de păr care este împiedicat să se rupă deoarece lumina exterioară deteriorează stratul exterior al firului de păr iar balsamul vine și repară zona afectată și adaugă un înveliș protector exterior acestuia.

Ce fel de balsam ar trebui folosit pe tipul dumneavoastră de păr? La această întrebare specialiștii recomandă să încercați cât mai multe și să vedeți ce vi se potrivește Dvs. deoarece strategiile de marketing folosite nu reflectă mereu efectul pozitiv pe care balsamul îl va avea asupra părului tău.

De multe ori faptul că utilizăm balsam poate determina apariția unui păr cu aspect plat sau gras de aceea se recomansă un tip de balsam cu ceva mai puține uleiuri și emolienți acelora care au firul de păr subțire și moale și care tinde să se înrașe ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *