0

Implantologie dentară: cum să te bucuri din nou de o dantură completă?

Ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți în urma unui traumatism la nivelul cavității bucale ori din cauza unei carii netratate la timp?

Datorită modului în care a evoluat medicina, astăzi poți apela cu încredere la secțiunea de implantologie dentara pentru a-ți completa dantura. În acest fel, vei putea vorbi, mânca și zâmbi nestingherit în permanență, iar viața ta socială se va îmbunătăți considerabil.

Implantologie dentară – de ce să apelezi la această ramură a medicinei?

Implanturile dentare fac parte din soluțiile moderne, pe care le ai la dispoziție pentru a înlocui dinții naturali pierduți de-a lungul timpului. În loc să apelezi la protezele dentare, care necesită o atenție sporită în permanență și care au o durată de viață mult mai mică, indicat este să faci un efort și să alegi implanturile ce rezistă chiar și până la 15 – 20 de ani. Astfel, îți completezi frumos dantura, bucurându-te ulterior de o masticație corectă, de o vorbire impecabilă, dar și de un zâmbet frumos.

Când este recomandat să apelezi la implanturi dentare?

Implanturile dentare îți sunt recomandate dacă:

 • ai unul sau mai mulți dinți lipsă;
 • osul maxilar a atins deja o creștere completă;
 • țesutul tău oral este sănătos;
 • nu ai probleme de sănătate care să îți impiedice vindecarea osoasă;
 • osul poate suporta implantul.

Toate aceste elemente sunt analizate îndeaproape de medicul stomatolog înainte de începerea procedurii propriu zise, în timpul unui examen clinic. Cel mai probabil, va fi nevoie să faci și una sau mai multe radiografii, din care specialistul să vadă cum se prezintă spațiul în care va trebui să lucreze. Astfel, el va ști cum să acționeze pentru a-ți oferi cel mai bun rezultat.

Implantul dentar – din ce material este realizat?

De regulă, implantul dentar este realizat dintr-un material biocompatibil cu organismul tău. Titanul se folosește deja de foarte mult timp și s-a dovedit că este o alegere inspirată. În același timp, trebuie să știi că și bontul ce va ține noul dinte este confecționat tot din titan. Cât despre coroana care ,,îmbracă” practic implantul, ea poate fi realizată din mai multe tipuri de materiale, iar medicul stomatolog este cel care îți oferă mai multe variante din care să alegi.

Care sunt beneficiile de care te poți bucura datorită implantului?

Cunoașterea avantajelor de care ai parte datorită implantului dentar poate reprezenta o motivație suplimentară pentru a-ți face cât mai curând o programare la cabinetul stomatologic:

 • îți completezi dantura;
 • poți mesteca din nou, indiferent de alimentele pentru care optezi;
 • pronunți corect fiecare cuvânt;
 • zâmbești nestingherit;
 • îți îmbunătățești viața socială, întrucât nu te vei mai simți stingher în preajma altor persoane;
 • durata de viață a unui implant este de până la 15 – 20 de ani;
 • previi deformarea dinților din apropierea golului pe care îl umpli cu ajutorul implantului;
 • întreținerea implantului presupune un efort minim.

Toate acestea sunt beneficii pentru care merită să faci un efort din toate punctele de vedere și să mergi la un medic de specialitate.

Cât timp durează aplicarea unui implant?

Răspunsul la această întrebare variază de la pacient la pacient. De exemplu, contează foarte mult cum se prezintă cavitatea bucală, cât durează pentru ca medicul să curețe zona în care urmează să lucreze, dar și cum se vindecă gingia acolo unde urmează a fi inserat implantul. În medie, aplicarea unui dinte artificial poate varia de la câteva săptămâni până la câteva luni.

Apelează cu încredere la FamilyDent.ro atunci când vrei să-ți completezi dantura și vei beneficia de servicii de top! Mai mult, medicii îți pot oferi și cel mai bun tratament parodotonza pret accesibil atunci când este cazul, îți pot îndepărta cariile și îți pot oferi cele mai bune variante prin care să îți corectezi poziția dinților!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *