0

Modeleaza-ti musculatura acasa

beautiful-young-sporty-sexy-couple-workout-in-gym-61099214

Daca am incepe sa povestim despre toate aparatele de fitness si beneficiile acestora asupra corpului probabil ca ne-ar trebui zile intregi sa terminam. Fiecare aparat are atat avantaje cat si dezavantaje, raportat la modalitatea in care il utilizam. Astfel ca avem aparate fitness pentru realizarea antrenamentelor in intimitatea casei noastre, avem echipamente special concepute pentru sala, fiecare fiind benefic in functie de ceea ce ne-am prospus sa realizam.

Modelarea musculaturii la tine acasa

Daca vrei sa iti modelezi musculatura atunci poti opta pentru una dintre cele doua variante. Fie iti faci abonament la sala si acolo vei avea un antrenor de fitness care sa te indrume catre tot ceea ce ai de facut, fie iti achizitionezi cateva haltere si gantere cu care sa faci exercitii acasa. Daca nu stiai inca, aproape orice exercitiu pe care il faci la sala poate fi facut si acasa. Trebuie doar sa stii ce fel de greutati sa alegi si in functie de ce criterii astfel incat sa nu cheltui banii pe echipamente sportive care sa nu isi faca treaba.

Obiceiuri sanatoase

Un organism sanatos in totalitate presupune un stil de viata echilibrat si aici nu facem referire doar la alimentatie. Chiar si doctorii, nutritionistii si antrenorii de fitness stiu si recomanda sa ne alimentam corect, sa ne hidratam si sa facem miscare, astfel incat sa ne mentinem corpul atat sanatos cat si tonifiat. Pentru a ne tonifia nu sunt suficiente cele 30 de minute pe care doctorul le recomanda ci avem nevoie de exercitii mai variate, de la exercitii cardio pana la exercitii cu greutati. Mai ales daca vrem sa ne modelam si musculatura.

Antrenamentul cu greutati

Pentru un antrenament de rezistenta grutatile sunt echipamentele sportive de care ai nevoie. Fie ca optezi pentru gantere, fie ca alegi haltere, acestea sunt necesare daca ai un obiectiv bine stabilit.

Halterele, ca si accesoriu fitness, presupun o bara pentru greutati si un set de greutati libere. Greutatile libere pot fi din metal sau plastic, a doua varianta fiind recomandata incepatorilor. Acestea se pot monta pe bara, pentru a creste greutatea si sunt recomandate pentru un antrenament mai variat, in cazul in care doresti sa modifici gradul de dificultate. Desigur ca exista si haltere fixe.

Modelarea musculaturii cu ajutorul halterelor

Cu totii stim cum arata o gantera tipica, chiar daca nu am utilizat vreodata una. Ei bine, halterele incep de la greutati mult mai mari decat ganterele. Aceste greutati se adauga sub forma de discuri in numar par, cate unul de fiecare capat al barii ce formeaza haltera, fiind inchise de sigurante ce au rolul de a fixa greutatile.  Este si normal, deoarece o singura bara ajunge la circa 10 – 20 de kilograme.

Halterele sunt utilizate pentru antrenarea muschilor stabilizatori, sunt insa si mai periculoase, deoarece sunt foarte grele, deci exista si pericolul de accidentare. De aceea, trebuie sa ii grija la postura, deoarece nu este un aparat in care corpul sa stea fix automat. Desi majoritatea halterelor sunt in prncipiu o bara de otel, exista si modele ce au bara invelita in material, de regula cauciucat, insa daca nu ai gasit un astfel de model, poti sa iti achizitionezi un cilindru de spuma sau burete care sa iti protejeze corpul in timp ce efectuezi exercitiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *