0

Ți-a murit bateria auto? Iată care pot fi cauzele

Aproape toți conducătorii auto s-au confruntat cel puțin o dată cu problema bateriei moarte din cauza unor factori care fie au legătură cu obiceiurile de condus, fie cu depășirea duratei de viață a acumulatorilor auto. Indiferent de prețul plătit, majoritatea bateriilor auto au o limită de utilizare care, de obicei, este cuprinsă între 3 și 6 ani.

De ce nu funcționează bateriile auto

Încă nu s-a descoperit un material care să reziste la infinit pe toată durata ciclurilor de încărcare-descărcare. Din acest motiv, nu existe acumulator auto care să aibă o durată de viață nelimitată. În condiții normale de utilizare, o baterie auto poate rezista până la 6 ani. Sulfatul de plumb care acoperă plăcile cu dioxid dispare, iar acest lucru duce la imposibilitatea bateriei de a înmagazina curentul.

De asemenea, substanța de electroliză își poate pierde din proprietăți ceea ce duce la lipsa oricărei reacții chimice. Așadar, acumulatorul auto necesită înlocuire deoarece nu își mai găsește utilitatea, iar singura metodă pentru a prelungi durata sa de viață este îngrijirea acestuia.

Cum poți prelungi durata de funcționare

În primul rând, ar trebui să acorzi o grijă sporită bateriei astfel încât să îi prelungești cât mai mult timp durata de viață. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma în acest sens:

  • O dată la șase luni se recomandă să faci verificări tehnice bateriei auto pentru a identifica consumatorii care afectează bateria pe termen lung și pentru o verificare a circuitului electric;
  • Dacă nu vei folosi mașina timp de mai multe zile sau săptămâni, ai putea să deconectezi bornele de pe bateria auto. În acest fel, vei putea evita golirea de curent a bateriei din cauza consumatorilor mici;
  • Evită, pe cât posibil, să pornești mașina atunci când temperaturile sunt scăzute, mai ales dacă ai drumuri scurte de făcut. De altfel, pornirea mașinii pe trasee mici taxează suplimentar acumulatorul auto;
  • Cu siguranță că din procesul de mentenanță, face parte și curățirea bateriei. În general, bornele bateriei acumulează în timp murdărie și coroziune, iar acest lucru nu permite curenților din baterie să treacă prin cabluri. Așadar, se recomandă să îndepărtezi depunerile cu o perie, șurubelniță sau substanțe speciale. Dacă nu ai timp, mai bine faci o vizită unui service autorizat.

Cumpără baterii auto la domiciliu

Unul dintre marile avantaje pe care era digitală a adus-o cu sine este apariția eCommerce-ului. Aceasta a facilitat relația dintre branduri și consumatori și a făcut mult mai accesibilă piața de acumulatori auto. Așadar, în ziua de astăzi poți comanda online baterii auto la domiciliu, un serviciu extrem de util pentru șoferii grăbiți. Dacă mașina ta are nevoie de o nouă baterie, vizitează website-ul sorgeti.ro. Ulterior, în funcție de anumite criterii (dimensiune, amperaj, tensiune etc) poți alege acumulatorul potrivit mașinii tale.

La ora actuală, pe piața de acumulatori, există o mulțime de variante, dar majoritatea conducătorilor auto își doresc baterii cât mai ieftine. Producătorii recomandă cumpărarea unui acumulator auto performant cu o rezistență crescută în timp. Din categoria brandurilor care oferă astfel de produse calitative fac parte Zap, Varta, Bosch, Sorgeti și Fulmen.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *