0

Top 10 întrebări adresate doctorilor esteticieni

Toate operațiile se fac cu anestezie, generală sau locala. Durerea este una moderată, mai degraba vorbim despre un disconfort și acesta unul minimal, perfect controlat prin medicație analgezică.

  • În ce perioadă a anului este recomandată realizarea operației?

Operațiile pot fi făcute tot anul. Recomandările pentru perioadele mai răcoroase sunt legate de perioada post operatorie in care pacienții trebuie sa respecte anumite restricții, cum sunt evitarea căldurii, efortului fizic, purtarea bustierii sau a unor costume compresive, care sunt mai ușor de purtat in perioada rece.

  • Îmi puteți arăta poze înainte și după cu alte paciente care au suferit aceeași operație?

Da, sigur ca exista poze înainte și după. Aceste poze necesita anumite explicații și de aceea, cel mai bine, este sa le solicitați in momentul consultului pentru ca pozele sa fie corect înțelese.

  • Ce nu pot face pacienții după intervenția avută (augmentare mamara, lipo, rinoplastie, tratamente botox hialuronic, PRP)?

Exista o serie de recomandări generale, cum sunt evitarea efortului fizic, expunerea la soare, protejarea zonei operate. Precum și recomandări specifice fiecărei operatii.

De exemplu: Augmentarea mamara – fără efort fizic 2 luni, evitarea dușurilor calde 3 săptămâni, Mișcările de ridicare a bratelor, purtarea bustierei tot timpul prescris de medic.

  • Care sunt riscurile și posibilele complicații dupa o operatie estetica?

După orice intervenție chirurgicală exista riscul unei sângerări, formarea unei hematom, apariția unui serom, deasemenea a unei infecții, reacție la fire și rejecția lor, cicatrici vicioase, necroze, tromembolism pulmonar. Toate sunt posibile și in chirurgia estetica;  pot fi evitate printr-o  tehnica atenta de a opera și condiții tehnice adecvate. In mod particular, in chirurgia estetica apar riscuri legate de  rezultate -suboptimale (mai puțin decât aștepta pacienta) sau supraoptimale, posibile asimetrii.

Riscuri specifice pe intervenții:

Augmentarea mamara – mobilizarea implantului, expulzarea implantului, contractura capsulara, BIA-ALCL (Limfomul Anaplastic cu Celule Clare – Asociat Implantelor Mamare).

Blefaroplastia – excizie exagerata a pielii și/sau a grăsimii, dehiscenta suturii.

  • În cazul în care operația nu se finalizează așa cum îmi doresc, ce pot face?

De regula,consultul pre-operator stabilește ce putem face și ce nu. In funcție de rezultat se poate reinterveni imediat sau după o perioada de timp necesar stabilizării rezultatului.

  • Cat durează recuperarea?

Recuperarea este variabila de la persoana la persoana, și in funcție de operație.

Recuperarea imediata- după anestezia locala este imediata, -după anestezia generală cam 1-2 zile. Recuperarea după intervenția propriu-zisă durează 1 săptămâna pentru blefaroplastie, lipoaspirații mici, lifting facial, rinoplastie, 2-3 saptamani pentru chirurgia sânului, lifting corporal, abdominoplastie. De asemenea, variază dacă se fac mai multe intervenții in același timp.

Efortul fizic intens trebuie amanat aproximativ 1-2 luni.

Pentru proceduri nechirurgicale nu exista, sau unul minim dacă avem vânătăi.

  • Ce cantitate îmi recomandați la augmentare mamara?

Se stabilește in urma consultului, in funcție de caracteristicile individuale ale pacientei; se fac măsurători și se alege un volum optim.

  • Cat costă intervenția?

Depinde de operație, iar detaliile apar pe site.

  • Înainte de intervenție trebuie să-mi fac analizele? Care?

Dacă vorbim de o pacienta fără istoric medical, sănătoasă, se fac analize uzuale, pe baza unei liste pe care o prescriu.

Investigațiile suplimentare depind de caz/operație și pot include: ecografie mamara sau chiar mamografie, fibroscopie pentru rinoplastie sau chiar CT de piramida nazala, ecografie pentru abdominoplastie sau pentru lipo dacă are un diastazis abdominal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *