0

Azil privat de patru stele

Aparitia unui azil privat de patru stele in tara noastra este un act de dreptate fata de parintii si bunicii nostri.

Daca stam sa ne gandim bine, ei au fost o generatie de sacrificiu, fiindca au muncit din greu si au avut grija ca in vremurile acelea grele, noua sa nu ne lipseasca nimic.

Mai mult de-atat au avut grija de sufletele noastre si suntem ceea ce suntem astazi datorita sacrificiilor lor. Cunosc parinti si bunici care nu au avut o zi de concediu si au muncit din greu. Cand primeau concediu de la serviciu, in loc sa plece in vacante, preferau sa isi faca treburile in gospodarie.

Oare cum ar putea fi rasplatiti acesti oameni care din simtul datoriei nu au plecat la o distanta mai mare de 30 de kilometri de casa?

Caminul de patru stele a fost gandit ca o rasplata pentru bunicii si parintii nostri care au dat tot ce au avut mai bun pentru ca noua sa ne fie mai bine.

Edificiul de lux nu este rece, ci are caldura unui camin datorita oamenilor de omenie care au grija de batranii care sunt adusi aici, astfel ca ei se simt ca acasa si nu le este dor de locul in care s-au nascut si in care si-au crescut copiii.

Atmosfera primitoare se simte de la intrare. In curtea spatioasa stau pe banci curate de vorba bunicii. Miros a sapun de calitate, hainele sunt curate si calcate, li se citeste pofta de viata in priviri si zambesc din tot sufletul.

Holul caminului este si el curat, iar daca deschizi usa unei camere in care sunt cazati bunicii, vei fi impresionat de luxul care domneste aici. Paturile sunt confortabile, lenjeria fina de bumbac curata , televizorul asezat la locul lui. Nu se zareste fir de praf in jur. Bunicii pot dormi la pranz, se pot plimb prin gradina sau pot citi. Au libertate deplina, monitorizarea avand rolul  de a vedea mereu cum se simt si daca au nevoie de ajutor.

La cele 90 de camere de patru stele exista 20 de medici cu experienta care pot interveni, daca se impune acest lucru. Dupa cum se poate vedea fiecarui medic ii revin 4-5 camere, prin urmare se poate ocupa perfect de bunicii si parinti de la acest camin.

Mancarea este destula, foarte buna si sanatoasa. Se servesc trei mese calde pe zi, cu meniu variat si doua gustari, hrana fiind pregatita si servita in conditii de maxima igiena.

Aici bunicii sunt stimulati sa se ingrijeasca de aspectul lor, fiindca au la dispozitie specialisti in coafura-frizerie si in manichiura-pedichiura.

Daca acasa bunicii plangeau ca nu primesc un telefon de ziua lor de nastere si considerau ca au fost uitati de toata lumea, la acest azil de lux li se organizeaza masa festiva cu ocazia zilei de nastere.

Masa festiva li se organizeaza bunicilor si de Craciun si de Paste si este adus si un duhovnic gata sa ii asculte si sa ii conduca pe calea credintei.

Apartinatorii pot alege pentru parintii si bunicii lor: camere de doua persoane, acceptand prezenta unui coleg de camera alaturi de persoana draga, camere de o persoana sau camere foarte luxoase de o persoana.

Gimnastica de intretinere sau de recuperare este inclusa in tarif, dupa cum in pret intra si spalarea hainelor si a lenjeriei.

In acest azil particular de patru stele, bunicilor li se vorbeste respectuos tot timpul si sunt sustinuti in toate activitatile sa isi mentina sanatatea fizica si cea spirituala.

In biblioteca bine pusa la punct ii asteapta multe carti foarte bune pe care bunicii nostri vor avea timp si suficienta liniste sa le citeasca.

Lucrurile cele mai de pret de care vor fi incantati aici, vor fi:

-posibilitatea de a discuta cu persoane de aceeasi varsta cu ei

-prezenta medicilor foarte priceputi in camin

-asigurarea hranei, a curateniei si a tuturor conditiilor fara sa fie obligati sa achite facturile, cum faceau cand erau acasa.

Ne grabim sa condamnam un batran pe care il vedem in oras la orele la care canicula este in toi, dar nu stim niciodata ce anume l-a determinat sa riste asa de mult.

Poate ca era ultima zi in care isi mai putea plati facturile, poate a iesit sa isi cumpere medicamentele de care este dependent sau nu avea paine si din ce sa isi pregateasca mancarea. Nu este usor pentru un bunic sa calatoreasca intr-un autobuz  supraincalzit si sa nu ii cedeze nimeni locul. Simte ca se prabuseste si ca nu mai ajunge la destinatie. Sa nu uitam ca foarte greu ii vine si la urcarea in autobuz, dar si la coborare.

Sper ca am reusit sa te fac sa intelegi de ce este bine sa incredintezi ce ai mai scump acestui azil de lux, mai ales ca personalul administreaza medicatia ca la carte si ajuta bolnavul de cate ori acesta solicita ajutor.

O alta usurare pentru apartinatori o reprezinta faptul ca aici pot fi adusi bolnavi de Alzheimer care sunt o adevarata problema pentru familie, fiindca necesita supraveghere permanenta.

Multi apartinatori isi exprima recunostinta prin mesaje postate pe internet pentru modul in care azilul s-a ocupat de bolnavii lor.

A sosit timpul sa ne rasfatam bunicii si sa nu ii mai lasam sa munceasca la fel de mult ca in tinerete. Batranetea este o etapa care marcheaza victoriiile din timpul vietii si trebuie traita in liniste si in belsug.

La azilele de patru stele din Bucuresti-Otopeni, bunicii isi traiesc viata la maximum si sunt multumiti de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *