0

Casa animalelor abandonate nu trebuie să fie adăposturile

Zilnic, zeci de câini sunt abandonați pe străzi, la marginea șoselelor sau donați direct în adăposturi. Autoritățile arată că numărul câinilor fără stăpân crește îngrijorător, iar acest fenomen riscă să scape complet de sub control.

Sunt mulți cei care nu știu că abandonul unui animal constituie infracțiune. Animalele se înmulțesc pe străzi, devin teritoriale, unele agresive și acestea reprezintă un pericol pentru oamenii care locuiesc în zona respectivă.

Rata de adopție a animalelor fără stăpân este mică în România la momentul actual. În acelasi timp, rata abandonului se creste vertiginos, în condițiile în care optiunea sterilizarii este de catre multi neglijată. Așadar, fenomenul se amplifica de la an la an, in Romania acesta  depășind cu mult media de la nivel european.

Pentru a stopa fenomenul, Fundația ROLDA a dezvoltat programe sociale adresate familiilor din comunitățile modeste, sprijin pentru înțelegerea nevoilor patrupedului tău și gestionarea problemelor sale de comportament. Înainte de a-ți certa câinele pentru devierile comportamentale, încearcă să înțelegi ce vrea de fapt să îți transmită. Înainte de a te gandi cum să donezi un câine, cum sa renunți la puii proaspăt fătați, înscrie-ți animalul de companie sau chiar câinii din zona ta la programul gratuit de sterilizare pentru a împiedica înmulțirea acestora necontrolata. Înainte de a-ți abandona prietenul blanos, adu-ți aminte ce te-a convins să-l faci parte din familia ta.

Înlocuiește o cheltuială inutilă cu o faptă bună

Donezi puțin, dar pentru un câine fără familie va însemna mult! Știm, ți-ai dori un cățel care să îți înveselească ziua și să te binedispună, dar stilul de viață, condițiile sau aspectul financiar nu îți permit să oferi unui suflet viața pe care o merită. Nu e nici o problemă! Atunci când dorești să faci un bine, soluțiile există acolo unde te aștepți mai puțin!

Intră pe https://rolda.ro/donez-caine/ și ajută un cățel să ducă o viață mai bună. 2 euro donați lunar înseamnă pentru animalele din adăpost o masă zilnică,  ingrijire medicala preventiva, o pătură călduroasă sau o cușcă ce le protejează de frig.

Printr-o donație modică lunară contribui la asigurarea unui trai decent pentru cel puțin un cățel. Este mai simplu decât crezi să renunți la o cheltuială neesențială și să ajuți un cățel să trăiască cu demnitate. Donațiile salvează un câine flamand oferindu-i acces la hrana nutritiva de calitate. Donațiile ajută un câine să fie protejat de boli agresive sau sa se recupereze dupa accidentele de masina, de exemplu – donatiile ii ofera acces la spitalizare si ingrijire medicala de calitate.

Donațiile cresc speranța de viață a unui câine abandonat care așteaptă o nouă familie iubitoare. Cum anume? Donațiile sunt investite în îmbunătățirea condițiilor de trai și în necesarul de bază pentru viata acetor caini in adăpost. Fiecare euro donat conduce la posibilitatea de a extinde adăpostul cu spații suplimentare pentru animale salvate de la abuzuri, foame și violente. Fiecare euro donat participă la achiziționarea de materiale, cuști, castroane, produse de curățenie, accesorii și produse de îngrijire și igienă a câinilor.

Donațiile fac posibile programele sociale și educative care au ca scop stoparea abandonului și maltratării animalelor.

Adăpostul câinilor nu este la adăpost. Donând chiar și o sumă modică, le crești speranța de viață și îi aduci mai aproape de visul unei familii adevarate!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *