0

Ce este abdominoplastia?

abdominoplastie_fb

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala cunoscuta si sub numele de lifting abdominal. Aceasta consta in indepartarea excesului de piele si de grasime de la nivelul abdomenului si este utila atunci cand dieta si un stil de viata sanatos nu dau rezultatele de care aveti nevoie.

Cine poate beneficia de interventie?

Atat persoanele in varsta, cat si cei mai tineri pot avea nevoie de abdominoplastie. Ea este de ajutor celor care au o problema cu surplusul de piele si de grasime de pe abdomen, deseori ca urmare a unei pierderi rapide in greutate. Printre cazurile frecvente se numara persoanele cu burta mare, iesita in afara, gravidele cu muschi abdominali mult departati si cele cu muschii abdominali afectati ca urmare a inaintarii in varsta.

Nu puteti obtine un look “de revista” doar cu ajutorul acestei operatii (nu acesta este rolul ei), insa aceasta va poate ajuta sa remediati rapid problemele serioase legate de pielea cazuta si grasimea in exces. Prin urmare, prin efort propriu si un stil de viata sanatos, va puteti imbunatati ulterior si mai mult aspectul abdomenului si musculatura sa.

Tipuri de abdominoplastie

Aceasta operatie abdominoplastie este de doua feluri: partiala sau totala. Abdominoplastia partiala este mai putin drastica si se efectueaza in general atunci cand este indicata remodelarea doar a tesuturilor aflate mai jos de buric, presupunand incizii de dimensiuni mici. In cazul chirurgiei partiale, ombilicul ramane neafectat. Daca este necesar, se poate realiza si liposuctia la nivelul abdomenului superior si a regiunii laterale.

Abdominoplastia totala este realizata in cazul pacientilor care au nevoie de o remodelare mai serioasa a intregului abdomen, incizia fiind facuta la baza acestuia. In aceasta situatie ombilicul va fi repozitionat.

Interventia poate dura in jur de 2-3 ore, in functie de pacient si complexitatea situatiei.

Procesul de recuperare

Desi acesta depinde destul de mult de fiecare organism in parte, va puteti astepta insa la cateva lucruri comune. Spitalizarea poate dura intre 1 si 3 zile, in functie de starea pacientului. In prima saptamana inflamatiile si vanataile ating apogeul, urmand ca dupa aproximativ 2 luni sa se retraga gradual. De asemenea, este recomandata purtarea unei burtiere elastice in jur de 8 saptamani, dupa care pacientul poate sa creasca progresiv efortul fizic sustinut.

Procesul de vindecare se incheie dupa aproximativ 3-5 luni, in acest timp cicatricile incep sa se estompeze, fiind din ce in ce mai greu de observat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *