0

Oferta folie profesionala solarii

Vom vorbi astazi despre principalele caracteristici pe care trebuie sa le luam in considerare, atunci cand alegem folia pentru solar, astfel incat sa obtinem recolte cat mai bogate. Alegerea foliei pentru solar este poate cel mai important aspect atunci cand ne dorim sa incepem o afacere cu legume. Vremurile in care aceste folii erau doar niste simple plastice au apus demult. In prezent acestea au in componenta aditivi de ultima generatie, ce au ca scop sporirea eficientei acestora.

Un prim criteriu pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand achizitionam folie este reprezentat de rezistenta acesteia la razele soarelui. Folia trebuie sa fie rezistenta la razele solare pe o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta propietate este denumita stabilizarea UV a foliei si este obtinuta cu ajutorul unui aditiv UV, fara de care rezistenta foliei ar fi una mica datorita efectului foto-oxidant cauzat de radiatiile UV. In acest caz, in final se ajunge la ruperea foliei de polietilena. Prezenta in folie a acestor aditivi UV ii confera acesteia rezistenta impotriva degradarii fotooxidante prin absorbtia radiatiilor UV specifice. Se poate spune despre calitatea unei folii ca este cu atat mai ridicata cu cat cantitatea si calitatea aditivilor UV de stabilizare este mai mare. Aditivii UV de ultima generatie sunt formati din oxizi metalici, cei de origine organica fiind specifici foliilor comune si ieftine. In majoritatea cazurilor folosirea de aditivi de ultima generatie pe baza de oxizi metalici, asigura o durata de viata a foliilor de peste 5 ani.

Folia de acoperire are un rol foarte important in impiedicarea pierderilor de caldura acumulate in timpul zilei, in special daca se doreste obtinerea unor culturi extra timpurii. Aceasta propietate se numeste efect termic si, inclusiv in acest caz, la baza sta tot un aditiv denumit IR. Este foarte important pentru buna dezvoltare a legumelor ca temperatura optima sa fie mentinuta pe parcursul zilei dar mai ales noaptea. Foliile profesionale de acoperire, cele cu aditivi IR de termiticitate, reusesc sa reflecte o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Per total, prezenta acestor aditivi poate aduce economii de pana la 30% in ceea ce priveste costurile cu incalzirea si o crestere considerabila a productivitatii si calitatiii legumelor.

Un al factor cheie ce trebuie avut in vedere este reprezentat de transparenta foliei de acoperire din zona fotosintetizanta activa. Trebuie tinut cont ca pe suprafata foliei se aduna praf si mizerie ceea ce are ca rezultat pierderea transparentei. Din acest motiv este necesar ca din timp in timp sa se curete suprafata solarului si sa se spele partea superioara a acestuia.

Folia trebuie sa prezinte, de asemenea, si un grad crescut de elasticitate. Acest lucru ii este necesar pentru a rezista la variatiunile de temperatura care o supun dilatarii si contractarii in mod repetat. Este necesar pentru o folie profesionala sa se poata  dilata vara si contracta iarna. Astfel aceasta poate sa reziste fenomenelor meteo diverse precum grindina, vant puternic sau zapezi abundente de-a lungul anilor. Aditivul care se adauga la folie pentru a-i oferi aceasta calitate poarta denumirea de EVA – Etil-vinilin-acetat.

Un alt aspect mai putin cunoscut este ca, in cazul solariilor din lemn, este obligatoriu ca folia sa contina aditivi pentru a difuza lumina. Aceasta propietate de a difuza lumina, oferind lumina plantelor din toate directiile, este necesara la solariile cu structura din lemn, unde scheletul acopera o suprafata mai mare si produce o umbra pe masura.

Un alt element mai putin cunoscut de micii producatori de legume este acela ca daca aleg corect folia, aceasta din urma ii poate proteja de anumiti daunatori. Acest lucru este realizabil datorita unei calitati a foliei numita fotoselectivitate, folia poate avea un efect antivirus, blocand intrarea luminii din spectrul UV apropiat. Acest lucru se datoreaza faptului ca o parte din insectele daunatoare precum thripsul si musculita alba vad in spectrul de lumina UV apropiat, iar prin blocarea acestuia, daunatorii nu mai reusesc sa vada iar activitatea acestora este cu mult diminuata. Un alt pericol care este in mare parte inlaturat de foliile cu aditivi antivirus AV este putregaiul cenusiu.

In speranta ca ati gasit utile aceste informatii prezentate anterior, aveti la dispozitie o oferta folie profesioanala solarii cu optiuni variate, garantate sa se plieze pe nevoile si bugetul dumneavoastra. Ce trebuie sa faceti pentru a obtine acest lucru? Primul pas in efectuarea unei comenzi este sa alegeti unul din produsele dorite ce le puteti gasi pe site-ul celor de la RegalFermierul.ro si sa apasati butonul adauga in cos. Puteti de asemenea sa efectuati o comanda si in mod telefonic sau prin intermediul email-ului. Puteti opta sa platiti atat ramburs in momentul sosiri coletului sau prin transfer bancar. Dupa ce ati plasat o comanda veti fi contactat telefonic pentru confirmarea acesteia si verificarea informatiilor de livrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *