0

Care sunt beneficiile administrării creatinei?

Ca supliment pentru sănătate și performanță, creatina a fost folosită de sportivi și amatorii de fitness de foarte mult timp. De fapt, este unul dintre cele mai intens cercetate suplimente pentru sportivi de pe piață.

Creatina este un derivat al aminoacizilor arginină, glicină și metionină. Corpul nostru produce în mod natural aproximativ 1-2g/zi în rinichi, ficat și pancreas. Creatina poate fi, de asemenea, absorbită prin consumul de carne roșie, somon și prin suplimente (creatină monohidrată). Aproximativ 90-95% din creatina pe care o absorbim merge către mușchi. Creatina este descompusă în creatinină și excretată prin urină la o rată de aproximativ 2g/zi, în funcție de consum și de nivelul de activitate.

De ce să suplimentezi cu creatină?

Ei bine, dacă vă pasă de performanța în sala de fitness, căutați să susțineți sau să dezvoltați musculatura și sunteți preocupat de îmbunătățirea funcției creierului sau de a vă apăra împotriva bolilor neurologice pe măsură ce îmbătrâniți, creatina este un supliment pe care trebuie să-l analizați îndeaproape.

Suplimentarea zilnică cu creatină poate ajuta în toate aceste domenii, motiv pentru care merită atenția voastră.

Sprijină dezvoltarea și rezistența musculară

Una dintre funcțiile principale ale creatinei ca supliment este de a crește dimensiunea și rezistența musculară. De fapt, s-a dovedit a fi cel mai eficient supliment de pe piață pentru o astfel de sarcină. Câștigurile inițiale sunt observate datorită apei suplimentare care este atrasă în celulele musculare. În timp, suplimentarea prelungită activează canale specifice care ajută la creșterea țesutului muscular, a forței și a performanței.

Există, de asemenea, tot mai multe dovezi că suplimentarea cu creatină poate ajuta la creșterea nivelului factorului de creștere asemănător insulinei 1 (IGF-1). Acest lucru devine din ce în ce mai important pe măsură ce îmbătrânim și începem să pierdem masă musculară. IGF-1 ajută la producerea țesuturilor slabe, astfel încât posibilitatea de a menține nivelurile ridicate pe măsură ce îmbătrânim ne-ar putea ajuta să păstrăm masa musculară slabă, care este direct legată de sănătatea și vitalitatea pe termen lung.

KiwiGym va poate oferi cele mai bune sfaturi, accesând magazinul lor online de fitness puteți si diverse suplimente pentru sportivii amatori cat si pentru ce profesionisti. Apelați la specialiști când vine vorba de creatină, pre workout, fitness etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *